Τελευταίες Ειδήσεις

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ Freien Christlichen Schule του Schirgiswalde της Γερμανίας


Τους Γερμανούς φίλους από το Freien Christlichen Schule του Schirgiswalde υποδέχτηκαν οι σπουδαστές της Μουσικής Σχολής Δήμου Μετεώρων την Κυριακή το απόγευμα στον αύλειο Πολιτιστικό χώρο ΚΕΓΕ. Τα λόγια ήταν περιττά αφού οι σπουδαστές των δύο συνόλων άνοιξαν τις αγκαλιές τους και συνέχισαν τις συζητήσεις τους ,  σαν να μην πέρασε μια μέρα,  από πέρσι το Σεπτέμβριο.

Η λαϊκή Ορχήστρα της Μουσικής Σχολής μας, έπαιξε για εκείνους και γρήγορα τα γνωστά βήματα από το συρτάκι άρχισαν να γεμίζουν το χώρο.

Μια υπέροχη βραδιά όπου οι νέοι των δύο χωρών , τραγούδησαν , χόρεψαν από συρτάκι μέχρι πόλκα, φώναξαν , ενθουσιάστηκαν , συγκινήθηκαν , γέμισαν τον αέρα με νιάτα και αγάπη για τη ζωή , για τη φιλία, για τη μουσική.

 

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε από τη Δημαρχείο όπου η αποστολή από το Freien Christlichen Schule του Schirgiswaldeεπισκέφτηκε τον Δήμαρχο Μετεώρων  κ. Θοδωρή Αλέκο και τους συνεργάτες του κ Θώμο Γεώργιο – Αντιδήμαρχο Πολισμού και τον Πρόεδρο του Δημ . Συμβουλίου κ Ν. Φωλίνα.

Επόμενος σταθμός το Β΄ Γυμνάσιο της πόλης μας. Οι  μαθητές όλου του σχολείου είχαν την ευκαιρία να απολαύουν στο μικρό θεατράκι την ορχήστρα του Freien Christlichen Schule αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις για τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δ/ντη , κ Γρηγόρη Δερεκενάρη και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους.

Το απόγευμα της Δευτέρας μέλη των δύο ορχηστρών μελέτησαν μουσική μαζί και ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μουσικής Σχολής . Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι Γερμανοί μαθητές για το στούντιο μουσικής τεχνολογίας – ηχοληψίας που υπάρχει στη Μουσική Σχολή και για τις δυνατότητές που παρέχει στους σπουδαστές.

Το πρωί της Τρίτης μας βρήκε στο Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης με τους Γερμανούς φίλους μας να μαθαίνουν για τη δημιουργία του πέτρινου δάσους των Μετώρων και τη σκυτάλη πήρε η ξενάγηση στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα όπου τους έγινε αναφορά στη λαϊκή μας μουσική και στο μεγάλο δημιουργό της Βασίλη Τσιτσάνη.

Η Δ/ντρια Μουσικής Σχολής Δήμου Μετεώρων

Όλγα Κουτσαλιάρη

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολιτισμού

Γεώργιος Θώμος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.