Τελευταίες Ειδήσεις

Η Μάχη ψάχνει σπίτι και οικογένεια

 1η Σεπτεμβρίου 2023. Η Πίνδου είχε αυξημένη κίνηση εκείνη τη μέρα. Ένας σκύλος χτυπημένος στην άκρη του δρόμου είναι κάτι συνηθισμένο στην επαρχία. 

Το πιο πιθανό είναι να είναι νεκρός αλλά και αν δεν είναι, θα πεθάνει. Ακόμα και αν είναι ένας μόλις 6-8 κιλά κουτάβι.

Να σας συστήσουμε τη Μάχη. Το όνομα της το κέρδισε, είναι αυτό που είναι, δηλώνει ότι έκανε τόσο καιρό.

Τη μάζεψε εθελοντής εκείνο το βράδυ. Ήταν 11 το βράδυ, ήταν αργά "Εκεί είναι", του είπαν και του έδειξαν κάτι ξεραμένα χορτάρια στην άκρη του δρόμου απέναντι από το αστυνομικό τμήμα.

Μεταφέρθηκε στο κτηνιατρειο της κυρίας Στατήρα η οποία έτρεξε μόλις άκουσε τι είχε γίνει. Η πρώτη εικόνα εντελώς αποκαρδιωτική, είχε αίματα στο πρόσωπο, στο στόμα, είχε πνευμοθώρακα και όπως όλα έδειχναν, είχε δύο σπασμένα μπροστινά πόδια. Αυτά της άφησε το αυτοκίνητο που τη χτύπησε και την εγκατέλειψε. 

Οι πρώτες μέρες ήταν πολύ δύσκολες για όλους. Ο θώρακας της έφτιαξε, το πρόσωπο της καθάρισε. Το ένα της το πόδι ήταν όμως νεκρό... αυτό της το "σκότωσαν", αυτό το κατάφεραν.

Στις 20 μέρες περίπου πάρθηκε η απόφαση του ακρωτηριασμου εφόσον ήταν σίγουρο ότι μπορούσε το ένα πόδι να σωθεί. 
Ένα ζώο χωρίς μπροστινά άκρα είναι ένα ζώο ανήμπορο τελείως. 
Ένα ζώο χωρίς μπροστινά άκρα στο δρόμο, σε ένα καταφύγιο ή σε ένα δημοτικό κυνοκομειο είναι ένα ζώο... έλα ντε, πως να το περιγράψεις αυτό;

Σήμερα, ένα μήνα και δύο μέρες μετά, η Μάχη στέκεται αξιοπρεπής. Η κτηνίατρος της το έβαλε στόχο και σκοπό και της έσωσε το ένα το πόδι και της έσωσε τη ζωή. Αποφάσισε ότι αυτή η Μάχη ΔΕΝ θα χαθεί από τη στιγμή που πέρασε την πόρτα του κτηνιατρείου της εκείνο το βράδυ.

Η Μάχη υπολογίζεται ότι είναι γεννημένη το Μάιο, σήμερα ζυγίζει 12 κιλά. Περπατάει και είναι χαρούμενη. Θα πρέπει σε όλη της τη ζωή να παραμένει αδύνατη και να κινείται κανονικά. Υπολογίζουμε να φτάσει τα 18 κιλά.
Βασικά δεν θέλει κάποιον να της συμπεριφερθεί διαφορετικά από έναν ακέραιο σκύλο. 

Στην Καλαμπάκα οι επιλογές δεν είναι πολλές. Η επόμενη στάση είναι στο κυνοκομειο και παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες εκεί έχουν βελτιωθεί όπως έχουμε πει, οι συνθήκες σε κανένα χώρο εκτός ενός σπιτιού δεν είναι ιδανικές για ένα σκύλο με κάποιου είδους μικρής αναπηρίας. Οπότε η Μάχη ψάχνει σπίτι και εμείς ψάχνουμε το σπίτι αυτό. Εντός Καλαμπάκα ή της ευρύτερης περιοχής ή εντός Αττικής. 

Θα δοθεί με μικροτσίπ και προϋπόθεση την στείρωση στην κατάλληλη ηλικία.
Τηλ επικοινωνίας 6945598760 καθημερινά μετά τις 5 ή Σαββατοκύριακο.












Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.