Τελευταίες Ειδήσεις

Καθελκύστηκε η πρώτη φρεγάτα Belharra στη Γαλλία


Μια από τις ιστορικότερες ημέρες του έζησε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας, καθώς η πρώτη υπερσύγχρονη φρεγάτα Belharra που ανατρέπει τις ισορροπίες στο Αιγαίο, καθελκύστηκε στη Γαλλία στα ναυπηγεία Λοριάν.

Παρουσία Δένδια


Η επίσημη τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων» πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Αποτελεί αναμφισβήτητα μια ιστορικής σημασίας στιγμή για το ΠΝ καθώς πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την παράδοση της πρώτης από τις 3 φρεγάτες FDI, γνωστές ως Belharra, στον ελληνικό στόλο.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, βρέθηκε στη Γαλλία. Τον υποδέχθηκε ο όμολογός του, Σεμπαστιέν Λεκορνού, και μαζί με τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση, μετέβει στο ναυπηγείο όπου επιθεώρησε τις εργασίες ναυπήγησης της φρεγάτας «Νέαρχος».


«Περνάμε σε μια άλλη εποχή. Η φρεγάτα αυτή θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για το Πολεμικό Ναυτικό».


Η φρεγάτα «Κίμων» ενσωματώνει την τεχνολογία αιχμής που υπάρχει στο πεδίο των πολεμικών ναυτικών του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο πως αποκαλείται και «ψηφιακή» φρεγάτα.


Η «ψηφιακή» φρεγάτα


Οι φρεγάτες της κλάσης «Κίμων» έχουν τη δυνατότητα να διασυνδεθούν με όλα τα σύγχρονα οπλικά συστήματα που διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.


Μπορούν δηλαδή την τακτική και όχι μόνο εικόνα του πεδίου που θα σχηματίζουν με τα ραντάρ τους, να τη μεταδίδουν ταυτόχρονα σε Rafale, Viper και άλλα «έξυπνα» οπλικά συστήματα και πλατφόρμες.


Με το χρονοδιάγραμμα να τηρείται μέχρι στιγμής κανονικά, η φρεγάτα «Κίμων» θα παραδοθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για δοκιμές στις αρχές του 2025 για να ακολουθήσει προς το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου η επόμενη φρεγάτα «Νέαρχος».


Στο περιθώριο της τελετής, ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ είχε διμερή συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.