Τελευταίες Ειδήσεις

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μεγαλύτερη συμμετοχή από τον α΄γύρο


Ομαλά εξελίσσεται η ψηφοφορία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή νέου πρόεδρου, με υποψηφίους τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου.


Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και τις δύο πρώτες ώρες (συγκεκριμένα μέχρι τις 09:50 π.μ.) είχαν ψηφίσει 19.000 μέλη του κόμματος. Μέχρι τις 10:30 είχαν ψηφίσει 27.737 άτομα, όταν στον πρώτο γύρο, την περασμένη Κυριακή, είχαν ψηφίσει 26.000 άτομα έως την ίδια ώρα.



Στις 11:15 π.μ., δε, είχαν ψηφίσει 39.000 μέλη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ψηφίζουν πάνω από 270 άτομα το λεπτό.


Έως τις 12::00 έχουν ξεπεράσει τις 55.000 τα μέλη του κόμματος που προσήλθαν για να ψηφίσουν 


Οι κάλπες θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, εκτός απρόοπτου, και το αποτέλεσμα θα το μάθουμε περίπου δύο ώρες μετά.


Ουρές και αυτή την Κυριακή στα τμήματα


Στη Θεσσαλονίκη από νωρίς παρατηρήθηκαν ουρές.



Αισιόδοξοι δηλώνουν και στα δύο επιτελεία για το αποτέλεσμα


Στα επιτελεία των δύο «στρατοπέδων» μετρούν και ξαναμετρούν ψήφο-ψήφο τους συσχετισμούς. Από την πλευρά Κασσελάκη εκφράζουν αισιοδοξία ότι εκείνος θα κόψει και πάλι πρώτος το νήμα, όπως και την προηγούμενη Κυριακή, με την ίδια πάνω-κάτω διαφορά ή και μεγαλύτερη όπως προβλέπουν πολιτικοί αναλυτές και δημοσκόποι. Μεγάλα διεθνή ΜΜΕ όπως η FAZ και ο Guardian ασχολούνται με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και δη με τον ως τώρα άγνωστο Στέφανο Κασσελάκη.


Για ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου, κάνουν λόγο από το επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου, ποντάροντας τόσο στα λάθη του συνυποψηφίου της, όσο και στην προσέλευση παλαιών μελών που δεν προσήλθαν στον πρώτο γύρο. Ουδείς φυσικά γνωρίζει πόσοι από τους 40.000 θα ψηφίσουν αλλά και πόσοι εξ αυτών θα επιλέξουν Αχτσιόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.