Τελευταίες Ειδήσεις

Αυτοψία στη γέφυρα Σαρακίνας

 


Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στη νέα γέφυρα Σαρακίνας από την οποία απαγορεύτηκε η διέλευση μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε από την πλευρά του Κόζιακα καθώς οι τεράστιοι όγκοι υδάτων έφαγαν μέρος της όχθης με συνέπεια  να χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου από τους αρμοδίους.

Ως γνωστό αποφασίστηκε στο σημείο της όχθης που εφάπτεται η άκρη της γέφυρας και φαγώθηκε από τα ορμητικά νερά να γίνει μπάζωμα και να πέσει μπετόν ταχείας πήξεως προκειμένου να δοθεί από την επόμενη εβδομάδα στην κυκλοφορία.

Το πρωί της Κυριακής κλήθηκε από τον εργολάβο-ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής Γιώργο Χατζηγάκη ο μηχανικός που έκανε την μελέτη της νέας γέφυρας Σαρακίνας Βασίλης Παπαϊωάννου ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει στατικό πρόβλημα.

Αναφορικά με την παράδοσή της ξανά στην κυκλοφορία όπως ειπώθηκε υπάρχουν δυο προτάσεις: Η πρώτη αυτή των εργατιών που γίνονται στην όχθη που διαβρώθηκε από τον όγκο των υδάτων ώστε να επιτραπεί η διέλευση την προσεχή εβδομάδα και η δεύτερη να κατασκευαστεί ένα νέο τμήμα από την πλευρά του Κόζιακα που θα ενωθεί με το άκρο της και θα πατά σε στέρεο έδαφος.

Βέβαια για την πρόταση αυτή θα απαιτηθεί χρόνος μιας εβδομάδας για την σύνταξη της σχετικής μελέτης από την μηχανικό και 1,5 περίπου μήνας για τις εργασίες. Οπότε οι αρμόδιοι θα κληθούν να αποφασίσουν σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.