Τελευταίες Ειδήσεις

Φωνές διαμαρτυρίας από τους φωτογράφους των Τρικάλων


Έντονες είναι οι αντιδράσεις των τρικαλινών επαγγελματιών φωτογράφων για την επικείμενη αλλαγή των εγγράφων ταυτοπροσωπίας που θα χορηγεί η Ελληνική Αστυνομία στους πολίτες.


Οι φωτογράφοι υποστηρίζουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των παραδοσιακών φωτογραφείων θα  βάλουν λουκέτο αφού με τις νέες ρυθμίσεις η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να βγάλουν την φωτογραφία εντός του αρμόδιου αστυνομικού τμήματος.


Χθες, το πρωί το Σωματείο Επαγγελματιών Φωτογράφων πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


Η συγκέντρωση έγινε, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, ενώ χθες τα φωτογραφεία παρέμειναν κλειστά.


«Τα  φωτογραφεία αντιμετωπίζουν ήδη οικονομικά προβλήματα και η απόφαση αυτή δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση» ανέφερε η πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Φωτογράφων ν. Τρικάλων Βάσω Οικονόμου.


«Η Κυβέρνηση με αναλγησία, χωρίς καμία απάντηση παίρνει την έκδοση των φωτογραφιών από εμάς. Με την ΚΥΑ του περασμένου Φεβρουαρίου αποφασίστηκε σε ένα βράδυ ότι και τα αστυνομικά τμήματα μπορούν να βγάζουν φωτογραφίες» τόνισε.


Η κα. Οικονόμου έκανε λόγο για απαράδεκτη απόφαση που θα «γονατίσει» τους επαγγελματίες φωτογράφους, αφού πολλοί θα κλείσουν.


«Θα υπάρχει απώλεια εσόδων για το κράτος λόγο της μείωσης των εργαζόμενων, της απώλειας είσπραξης άμεσων και έμμεσων φόρων και της αύξησης της ανεργίας» σημείωσε.


Διατήρηση της υπάρχουσας διαδικασίας


Οι φωτογράφοι σημειώνουν ότι η Κυβέρνηση από τον Φεβρουάριο του 2023 εμπαίζει έναν ολόκληρο κλάδο, τον κλάδο των φωτογράφων υφαρπάζοντας στην ουσία χωρίς καμιά διαφανή διαδικασία την φωτογραφία της νέας αστυνομικής ταυτότητας, χωρίς καν να ακούσει τα επιχειρήματα των φωτογράφων και χωρίς καν να τους δέχεται για συζήτηση.


«Αυτό σημαίνει ότι σε βάθος δεκαετίας ο συνολικός τζίρος στον φωτογραφικό κλάδο θα είναι περίπου 75 εκατομμύρια και περίπου τα 34 εκατομμύρια θα είναι άμεσοι και έμμεσοι φόροι που θα αποδοθούν στο κράτος, λόγω του τζίρου, θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας και θα αυξηθούν παράλληλα οι εργοδοτικές εισφορές. Στην περίπτωση που ο παραπάνω τζίρος είτε χαθεί από τα φωτογραφεία είτε μειωθεί λόγω της δυνατότητας λήψης φωτογραφιών στα αστυνομικά τμήματα θα υπάρξει σχεδόν ολική καταστροφή του φωτογραφικού κλάδου. Το ποσοστό του μέσου φωτογραφικού καταστήματος από τις φωτογραφίες των δημοσίων εγγράφων είναι τόσο μεγάλο που εάν χαθεί τον πρώτο χρόνο θα κλείσουν περίπου το 25% των φωτογραφικών καταστημάτων και κάθε χρόνο από εκεί και πέρα όλο και περισσότερα» τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων (ΠΟΦ).


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων (ΠΟΦ) προτείνει της διατήρηση της υπάρχουσας διαδικασίας λήψης φωτογραφιών στα φωτογραφικά καταστήματα με την χρήση του MyPhoto, για εξασφάλιση της ασφάλειας και των προσωπικών δεδομένων και εναρμόνισή με τις τεχνολογικές εξελίξεις.


«Με αυτό τον τρόπο ο φωτογραφικός κλάδος δεν θα πληγεί οδηγώντας σε κρίση χιλιάδες επιχειρήσεις και οι πολίτες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τονίζει η ΠΟΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.