Τελευταίες Ειδήσεις

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΜΠΕΑΣ:Η Θεσσαλία είμαστε όλοι εμείς… ενωμένοι θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την θεομηνία..!!!!


Αυτό πέρα από ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο που χτύπησε σφοδρά την περιφέρεια της Θεσσαλίας, έχει χαρακτηριστεί ως θεομηνία.


Ας δούμε όμως τι σημαίνει η λέξη θεομηνία:


θεομηνία θε-ο-μη-νί-α ουσ. (θηλ.): ακραία καιρικά ή φυσικά φαινόμενα που εκδηλώνονται με μεγάλη ένταση και προκαλούν καταστροφές, τραυματισμούς ή/και απώλειες ζωών:


Ανά την υφήλιο βλέπουμε πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια, να προκαλούνται πολύ μεγάλες καταστροφές από θεομηνίες, τόσο σε υποδομές όσο και σε απώλειες ανθρώπων, ζώων, περιουσιών, καλλιεργήσιμων εκτάσεων κτλ.


Από την μανία της φύσης, είναι ανυμπορα να αντιδράσουν ακόμη και τα πιο ισχυρά δυτικά κράτη, με δημόσιες υποδομές για την αντιμετώπιση καταστροφών, πολύ πιο προηγμένες από την πατρίδα μας.


Κάτι αντίστοιχο έζησε η Θεσσαλία… μία άνευ προηγουμένου βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ο Πηνειός ποταμός, μαζί με τους παραποτάμους του και να πνίξει στην κυριολεξία μεγάλο τμήμα της Θεσσαλίας.Καθώς κατέβαινε αυτός ο πολύ μεγάλος όγκος νερού από τα βουνά προς τίς πεδινές περιοχές… ήταν τόσο ισχυρή η δύναμη του νερού, που παρέσυρε στο διάβα του ότι έβρισκε (δρόμους, γεφύρια, σπίτια, κολώνες ρεύματος, ζώα, δίκτυα ύδρευσης κτλ).

Για ακόμη μία φορά αποδείχτηκε πώς τα στοιχεία της φύσης δεν δαμαζονται…η ανθρωπότητα είναι ανήμπορη μπροστά στην δύναμη τους.


Η οργή, ο θυμός και η απόγνωση,είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που πλανάται πάνω την Θεσσαλία… και είναι απολύτως δικαιολογημένη από ανθρώπους που σε μία μέρα, έχασαν τα πάντα.


Ας αφήσουμε τους ειδικούς και επιστήμονες να μελετήσουν αυτό το φαινόμενο και να μας πούνε τί έφταιξε ή τί θα μπορούσε να γίνει περισσότερο ώστε να αποφύγουμε αυτές τις τεράστιες καταστροφές… διότι καταστροφές θα υπήρχαν…ας μην γελιομαστε.


Φτάνει πια με τους *ειδικούς* του διαδικτύου που γνωρίζουν τα πάντα, εξαντλούνται σε μία κριτική πίσω από ένα πληκτρολόγιο και προσπαθούν να να μας πείσουν ότι είναι οι σωτήρες του τόπου.


Η Θεσσαλία είμαστε όλοι εμείς… ενωμένοι θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την θεομηνία..!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.