Τελευταίες Ειδήσεις

Αυτός που ξέρει και ξέρει ότι ξέρει……..

Και ενώ ο Σεπτέμβριος έδειχνε από τις πρώτες μέρες, ότι θα χαρακτηριζόταν μέχρι το τέλος του, από έντονα χαμηλά πολιτικά βαρομετρικά λόγω της προεκλογικής περιόδου, η «θεομηνία» = «η οργή, η μάνητα του Θεού, καταστροφικό φυσικό φαινόμενο», μας απέδειξε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, την μικρότητα του ανθρώπου απέναντι στη φύση.

Ολόκληρη η θεσσαλική περιφέρεια και μέσα σ’ αυτή και ο Δήμος Μετεώρων, δοκιμάστηκε από τη μανία της καταιγίδας Daniel.Η καταστροφή, ο πόνος και η θλίψη, είναι που κυριαρχούν τη σημερινή μέρα, στον άλλοτε γεμάτο ζωή θεσσαλικό κάμπο.
Τώρα όμως τί; Η φύση μας έδειξε τη δύναμή της. Εμείς; Ποια είναι η αντίδρασή μας;
Με μεγάλη μου λύπη, διαπίστωσα τις τελευταίες ημέρες, όπως και πολλοί από εσάς (ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων), ότι ο Έλληνας δύσκολα αλλάζει….. Την ώρα που ο Δήμος μας δέχθηκε ένα τεράστιο πλήγμα στις υποδομές του και κυρίως στο οδικό δίκτυο, την ώρα που πολλοί συμπολίτες μας είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται και να τους κυριεύει η απόγνωση, βρήκαμε την ώρα να εκφράσουμε τη διχόνοια μας και την αντιπαράθεσή μας, για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας.
Και σα να μην έφτανε αυτό, μετέτρεψαν σιγά σιγά την αδυναμία τους και την έλλειψη γνώσεων για ανάληψη πρωτοβουλιών, σε λοιδορία απέναντι στον μοναδικό άνθρωπο που έγινε μπροστάρης στο να βοηθήσει τους Καλαμπακιώτες.
Ναι κυρίες και κύριοι, ο Λευτέρης Αβραμόπουλος δε δίστασε μπροστά στην καταστροφή,δεν έβαλε τον προεκλογικό αγώνα πάνω από τη δυστυχία των πολιτών, ανέλαβε πρωτοβουλίες και δράσεις προς το κοινό καλό γιατί θέλει και μπορεί και για να το θέσω με πιο ακριβή όρο….γιατί ξέρει…..
Ο Χαλίλ Γκιμπράν (Λιβανοαμερικανός ποιητής και φιλόσοφος), σε ένα από τα γνωμικά του, επιχειρώντας να κατατάξει τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους με βάση τις γνώσεις που έχουν, έγραψε:
Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός, απόφυγέ τον.
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί, μόρφωσέ το.
Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται, ξύπνα τον.
Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός, ακολούθησέ τον.
Σε λιγότερο από 20 ημέρες θα κληθούμε να επιλέξουμε αυτούς που θα κυβερνήσουν τον Δήμο μας για τα επόμενα χρόνια. Εκτιμώ ότι ο Χαλίλ Γκιμπράν,
μας δείχνει τους επόμενους,
μας δείχνει αυτούς που ξέρουν και ξέρουν ότι ξέρουν,
μας δείχνει τον δρόμο της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.


Ψύρρα Γεωργία
Πολιτισμολόγος
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό <<Δύναμη Ευθύνης>>του κ. Λευτέρη Αβραμόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.