Τελευταίες Ειδήσεις

Νέες ανατιμήσεις σε οπωροκηπευτικά, γαλακτοκομικά-τυροκομικά προϊόντα, κρέας και λάδι μετά τις καταστροφές στη Θεσσαλία


Αντιμέτωπα με νέες αυξήσεις στο κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα τυροκομικά προϊόντα, ιδίως στη φέτα, θα βρεθούν τα νοικοκυριά, καθώς η Θεσσαλία τροφοδοτεί όλες τις ζώνες γάλακτος για την παραγωγή τυριών. 


Όπτιςως μετέδωσε η ΕΡΤ η έκταση των καταστροφών σε καλαμπόκι, τριφύλλι και μηδική που αποτελούν τις βασικές ζωοτροφές θα ωθήσει προς τα πάνω και το κόστος του κρέατος και του γάλακτος σε ποσοστό μέχρι και 20%. 



Παράλληλα «χρυσό» θα πληρώνουν οι καταναλωτές και το ελαιόλαδο, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η παραγωγή θα μειωθεί από τους 340.000 τόνους στους 150.000-180.000 τόνους. 


Όσον αφορά την τιμή παραγωγού με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τους νόμους της αγοράς, θεωρητικά η τιμή θα ξεπεράσει το διψήφιο νούμερο και όλα τα νούμερα άνω των 10 ευρώ είναι πιθανά. 


Ήδη, οι παραγωγοί πωλούν το χύμα ελαιόλαδο στα 150-160 ευρώ τον τενεκέ από 60-80 ευρώ που ήταν μέχρι πριν από δύο χρόνια. 



 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.