Τελευταίες Ειδήσεις

Χαιρετισμός Σωτήρη Παπαχρήστου στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου

 


Συνδημότισσες και Συνδημότες

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες

Κυρίες και κύριοι

 

Σας καλωσορίζω στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του ΣΥΝδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες», σας καλωσορίζω στο Εκλογικό Κέντρο όλων μας.

Τα εγκαίνια, τα οποία αναβλήθηκαν από την αρχική προγραμματισμένη μέρα, πραγματοποιούνται σήμερα σε ένα κλίμα θλίψης, πόνου αλλά και οργής.

Όλες και όλοι αισθανόμαστε μεγάλο πόνο και θλίψη για την απώλεια τόσων ψυχών, ανθρώπων και ζώων αλλά και τις τεράστιες υλικές ζημιές, οι οποίες για ορισμένες οικογένειες ήταν ολικές, δεν έμεινε τίποτα. Σοκαρισμένοι και σοκαρισμένες από αυτήν την κατάσταση, πρέπει όλες και όλοι μας να σφίξουμε τα δόντια μας και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε επίπεδο ατομικό, συλλογικό, θεσμικό κ.λπ. για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και να κάνουμε όλες αυτές τις εργασίες που είναι αναγκαίες για να επανέλθουμε και πάλι στους πρότερους καθημερινούς ρυθμούς, στην πρότερη καθημερινότητα, στο βαθμό που μπορεί αυτό να επιτευχθεί.

Ταυτόχρονα, όμως, όλοι και όλες μας αισθανόμαστε θυμό και οργή, γιατί θα μπορούσαν να είχαν γίνει αντιπλημμυρικά έργα, με τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν οι πλημμύρες ή να μειωθούν σημαντικά οι καταστροφές. Αισθανόμαστε οργή και θυμό, γιατί και τα αντιπλημμυρικά έργα, αυτά που έγιναν και κόστισαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, κατέρρευσαν σαν να ήταν χάρτινα, την ίδια ώρα που θεσμικοί φορείς μας διαβεβαίωναν ότι θα αντέξουν. Έτσι, καταστράφηκε και το ιστορικό γεφύρι της Σαρακίνας, ένα πραγματικό στολίδι του Δήμου μας.

Προσπαθήσαμε όλοι και όλες μας στον ΣΥΝδυασμό να δούμε τις ανάγκες των συνδημοτών και συνδημοτισσών μας και να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, στο πλαίσιο του εθελοντισμού. Ακόμα έχω χαραγμένες εικόνες από την επίσκεψή μου στον πληγωμένο Ασπροπόταμο. Παράλληλα εγώ και υποψήφιοι και υποψήφιες υποβάλλαμε προτάσεις, κάποιες από τις οποίες ευτυχώς υιοθετήθηκαν από την Περιφέρεια και τον Δήμο.

Μέσα από όλη αυτήν την κατάσταση πρέπει να ανασυγκροτηθούμε και να εργαστούμε για τον Δήμο μας, για την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών και για την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος. Θέλουμε έναν Δήμο με επίκεντρο τον άνθρωπο και την καθημερινότητά του, για ποιότητα στην καθημερινή ζωή των συνδημοτών και των συνδημοτισσών και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Για την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών, στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν σε έργα υποδομών, την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου.

Θέλουμε έναν φιλικό Δήμο με πεζοδρόμια και πεζόδρομους, πλατείες, άλση και παιδικές χαρές, με ποδηλατόδρομους. Ένα Δήμο με υποδομές για την εξυπηρέτηση των συνδημοτισσών και των συνδημοτών, όπως ελεύθερα πάρκινγκ, υπηρεσίες ενημέρωσης, κ.λπ.

Θέλουμε ένα Δήμο με κοινωνικό πρόσωπο. Με ευαισθησία στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Δεσμευόμαστε ότι από την επόμενη κιόλας μέρα θα ξεκινήσουν έργα για τους συνδημότες και συνδημότισσες αλλά και τις επισκέπτριες και τους επισκέπτες με ειδικές ανάγκες. Με ευαισθησία στην τρίτη ηλικία, για τους ηλικιωμένους και τις ηλικιωμένες που ζουν στα απομακρυσμένα χωριά με ειδικές δομές, όπως η τηλεïατρική και την αναβάθμιση και εξάπλωση παλαιοτέρων, όπως η «βοήθεια στο σπίτι». Με ευαισθησία στα παιδιά από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό θα προβούμε στη δημιουργία δομών ΚΔΑΠ και υπηρεσιών φροντιστηριακών μαθημάτων του σχολείου αλλά και ξένων γλωσσών.

Θέλουμε ένα σύγχρονο δήμο με ψηφιακές υπηρεσίες και ψηφιακά εγγράμματους πολίτες.

Ένας όμορφος Δήμος, είναι ένας καθαρός Δήμος, ένας περιποιημένος Δήμος. Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καθαριότητα του Δήμου και φιλοδοξούμε να αποτελέσει πρότυπο.

Ένας ανθρώπινος Δήμος, είναι ένας ασφαλής Δήμος. Θα προβούμε σε βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα έργα υποδομών για τα όμβρια και τρεχούμενα από πηγές ύδατα. Έργα υποδομών και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Θα συνεργαστούμε με όλες τις υπηρεσίες για το θέμα της ασφάλειας του Δήμου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στον Πολιτισμό, συνδέοντας το διεθνούς εμβέλειας μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς, τα Μετέωρα, με τα πολιτιστικά μνημεία και τοπία φυσικού κάλλους του Δήμου μας, αλλά και των όμορων Δήμων, σε ένα ενιαίο σύνολο, γεγονός το οποίο αφενός θα παρατείνει την παραμονή των επισκεπτριών και των επισκεπτών στον Δήμο μας, ο οποίος διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για τουρισμό όλο τον χρόνο. Θα αναδείξουμε την άυλη πολιτιστική κληρονομικά με βαρύτητα στην αναρρίχηση και στη στήριξη της βλάχικης γλώσσας που σιγά-σιγά πάει να χαθεί.

Τα Περιβάλλον επίσης κατέχει ιδιαίτερη θέση στις προτάσεις μας. Το Περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητά μας. Μέσα από την προστασία και την ανάπτυξη του περιβάλλοντος συμβάλλουμε στη δική μας προστασία και στη δική μας πρόοδο. Η ανακύκλωση και η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελούν κύριους στόχους. Θέλουμε έναν βιώσιμο Δήμο.

Στην οικονομία θα στηρίξουμε τους βασικούς οικονομικούς κλάδους της οικονομίας του Δήμου μας: την κτηνοτροφία, τη γεωργία και τον τουρισμό. Θα αγκαλιάσουμε την υλοτομία ως μια ιδιαίτερη οικονομική δραστηριότητα, η οποία στο Δήμο μας είναι σημαντική.

Σύντομα θα παρουσιάσουμε το Πρόγραμμά μας και θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε αναλυτικά για τους στόχους και τις προτάσεις μας να συζητήσουμε και γιατί όχι να το αναδιαμορφώσουμε όπου χρειαστεί. Είμαστε ένας Ανοιχτός Συνδυασμός στις πρωτότυπες και δημιουργικές προτάσεις.

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των δημοτών και των δημοτισσών είναι στις απόλυτες προτεραιότητές μας σε όλα τα μέτρα που προτείνουμε, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην στήριξη της αγροτικής οικονομίας, κλπ.

Στοχεύουμε στην εξωστρέφεια. Η συνεργασία και οι συνέργειες μεταξύ των δημοτών και των δημοτισσών αλλά και με άλλους δήμους της χώρας και του εξωτερικού και με όλους τους θεσμικούς φορείς, οργανώσεις, συλλόγους κ.λπ. είναι απαραίτητες για την πρόοδο και την ευημερία του Δήμου.

Η Διαφάνεια, ο έλεγχος και η νομιμότητα θα αποτελούν το πλαίσιο λειτουργίας μας.

Αποσκοπούμε σε έναν Ανοιχτό Δήμου που θα συζητάμε. Ο διάλογος θα αποτελεί βασικό μέσο αποφάσεων.

Συνδημότισσες και Συνδημότες

ΜΑΖΙ

Θα Συν εργαζόμαστε

Θα Συν αποφασίζουμε

Θα Συν δημιουργούμε

Για έναν ανθρώπινο σύγχρονο βιώσιμο Δήμο

Με επίκεντρο

τον άνθρωπο και

με σεβασμό στο Περιβάλλον

Πάμε

Όλες και Όλοι μαζί

Στις 8 Οκτωβρίου

Σπάμε τη στασιμότητα

Ανοίγουμε ορίζοντες

για την Πρόοδο και την Ευημερία

με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.