Τελευταίες Ειδήσεις

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ κ. Ε. ΤΣΙΟΥΦΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.


Αναφορικά με το δημοσίευμα της Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Δ. Μουζακίου του Συνδυασμού «Δυναμική Συνεργασία» κ. Ευαγγελής Τσιούφη για την εργολαβία καθαρισμού του (μπουκωμένου από χώματα και φερτά), κλειστού αγωγού Παλαιοχωρίτη, εντός της πόλεως Μουζακίου, επισημαίνουμε τα εξής:

Κατ’ αρχήν θα συνιστούσαμε στην πρώην Αντιδήμαρχο Έργων του Δήμου Μουζακίου που αρέσκεται στην παρακολούθηση των αναρτήσεων του Δήμου στη «Διαύγεια», να ψάξει τα σχετικά αρχεία λίγα χρόνια πριν και θα διαπιστώσει με… έκπληξη, ότι στη θητεία της «πέρασε και δεν ακούμπησε» που λέει ο λαός μας, από την τοπική διοίκηση!

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τη μελέτη για την αγροτική οδοποιία το 2017; Την τροποποίηση του Γ.Π.Σ. για τις κτηνοτροφικές μονάδες το 2018; Την μελέτη των αποκαταστάσεων για τις ζημιές του 2019; Και άλλα… Απολογισμός ΜΗΔΕΝ!

Όμως, η Δημοτική αρχή μας τα έκανε όλα και πολλά άλλα βέβαια. Αγωνίζεται δε σκληρά να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς συνέπειες λαθών η παραλείψεων του παρελθόντος και της κυρίας μηχανικού βέβαια. Παράδειγμα αποτελεί και ο «κιβωτοειδής οχετός» στο ρέμα Παλαιοχωρίτη, στον οποίο αναφέρεται η ίδια στο επίμαχο δημοσίευμά της.

Μας εγκαλεί η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος για την «ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ» ανάθεση του καθαρισμού του αγωγού που γέμισε με χώματα και φερτές ύλες η νεροποντή του κυκλώνα «Daniel», μα και για το κόστος των εν λόγω εργασιών που θεωρεί υπέρογκο. Όπως τονίζει με έμφαση: «σαν μηχανικός θα επέλεγα τη λύση της καθαίρεσης της πλάκας του κλειστού οχετού (κιβωτοειδές στην τεχνική ορολογία), τον άμεσο καθαρισμό του, την απομάκρυνση όλων των υλικών (προϊόντων καθαίρεσης και συσσωρευμένων φερτών), την αποκατάσταση της καθαιρεθείσας πλάκας και την διάστρωση του ασφαλτικού πάνω από τον οχετό»… Λόγια του «αέρα» βέβαια, αφού δεν μιλάμε για μία πλάκα, αλλά για έναν μεγάλο δρόμο που περνάει πάνω από τον κλειστό αγωγό για τον οποίο μάλιστα τα τεχνικά συνεργεία ακόμη δεν γνωρίζουν σε ποια απόσταση είναι βουλωμένος. Βγάζουν συνεχώς χώματα και προχωρούν τον καθαρισμό του μέτρο-μέτρο, σε έναν δρόμο όπου ανά 50 μ. θα έπρεπε να υπάρχουν σχάρες εισόδου, αλλά δεν έχει. Το σκεπτικό παρέμβασης της κ. Τσιούφη καταδεικνύει ότι έχει παντελή άγνοια της όλης κατάστασης στον αγωγό Παλαιοχωρίτη. Το κόστος όλων των παρεμβάσεων που προτείνει με υπολογισμούς της Τεχνικής Υπηρεσίας μας, έφτανε στα 200.000 ευρώ μόνο για το ρέμα Παλαιοχωρίτη, ενώ οι περίοικοι θα εφίσταντο πολύ μεγάλη ταλαιπωρία για πάνω από ένα μήνα. Τι υπολογισμούς έκανε και έβγαλε τελικό κόστος εργασιών 55.000 ευρώ, μόνο η ίδια ξέρει!

Αλήθεια, δημόσιο έργο έχει μελετήσει η υλοποιήσει ποτέ στη ζωή της;

Εκπτώσεις της τάξεως του 45% που θα ήθελε, δίνονταν από τους εργολάβους παλιά, πριν τον «Ιανό» και μόνο σε δημοπρασίες, οι οποίες έχουν συνήθως ορίζοντα εκτέλεσης έργου πάνω από δυο χρόνια! Στην περίπτωση του αγωγού Παλαιοχωρίτη ο καθαρισμός του επείγει ενόψει του χειμώνα δεδομένου ότι αν δεν καθαριστεί άμεσα, υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης νέων πλημμυρικών φαινομένων σε μια έντονη κακοκαιρία στην πόλη.

Διερωτόμαστε… Αφού είναι ευτελές το ποσό για καθαρισμό του αγωγού - όπως υποστηρίζει η πρώην Αντιδήμαρχος - γιατί τότε δεν το έκανε στη θητεία της με οποιονδήποτε τρόπο; Τουναντίον, μας κατηγορεί γι’ αυτό ανερυθρίαστα(!), ενώ σκόπιμα αποσιωπά ότι η εν λόγω εργολαβία, που ξεκινήσαμε ως Δημοτική Διοίκηση αμέσως μετά την τελευταία θεομηνία, δεν αφορά μόνο την απόφραξη του αγωγού Παλαιοχωρίτη, αλλά επιπλέον παρεμβάσεις στο Μουζάκι και απόφραξη αγωγών στις πλημμυρόπληκτες Τοπικές Κοινότητες Ριζοβουνίου, Κρανιάς, Παλαιοχωρίου, Μαγούλας.   

Ζούμε σε μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε μεταξύ μας… Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος έχει την κατανόηση όλων μας επειδή - αν και μηχανικός - ολοφάνερα έχει άγνοια για τα δημόσια έργα. Εάν ρωτούσε βέβαια την Τεχνική Υπηρεσία μας θα μάθαινε κάποια πράγματα, ωστόσο… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη!

            Επιτέλους, σταματήστε εκεί στην απέναντι «όχθη» του Παμίσου, να ρίχνετε συνεχώς τη «λάσπη» που έφερε ο «Daniel» στον προεκλογικό σας «ανεμιστήρα». Δεν το βλέπετε; Γυρνάει εναντίον σας! Δεν προκύψατε από «παρθενογένεση».

Οι δημότες έχουν και μνήμη και κρίση για το βίο και την πολιτεία όλων μας.

Συνεχίστε έτσι, στο τέλος θα μείνετε μόνοι σας!!!          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.