Τελευταίες Ειδήσεις

Το πανηγύρι της Διάβας συνεχίστηκε…

Το πανηγύρι της Διάβας που διοργάνωσε φέτος η ενορία της Διάβας και συγκεκριμένα οι νέοι του Κατηχητικού, συνεχίστηκε το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου 2023.

To πανηγύρι της Διάβας είχε πολλά χρόνια να πραγματοποιηθεί και πάντοτε πραγματοποιούταν τις ημέρες εορτής του Αγίου Παντελεήμονος. Τότε γιόρταζε το χωριό μας. Φέτος, η ενορία της Διάβας αναβίωσε το πανηγύρι της Διάβας, με πρωτοβουλία των παιδιών του Κατηχητικού. Το πανηγύρι αυτό, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου 2023 στο γήπεδο της Διάβας και συγκέντρωσε πάνω από 1.500 άτομα, καταξιώθηκε στη συνείδηση του κόσμου. Έτσι, από φέτος καθιερώθηκε πλέον ως θεσμός και θα διοργανώνεται κάθε χρόνο από την ενορία μας τις ημέρες εορτής του Αγίου Παντελεήμονος.

Τα παιδιά του Κατηχητικού είχαν αυτή την όμορφη πρωτοβουλία. Μάλιστα, είχαν και την ιδέα τα έσοδα από το πανηγύρι να δοθούν για την αποπεράτωση των εργασιών του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος και Τριών Νεομαρτύρων Διάβας. Τα παιδιά αποδεικνύουν πως έχουν αγάπη για το χωριό μας, αποφασιστικότητα και καλοσύνη, μέσα σε μέρες πονηρές και δύσκολες. Είναι το παρόν και όχι απλά το μέλλον αυτά τα παιδιά.

Το απόγευμα της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου, στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην Διάβα, προσκαλέσαμε όλα τα παιδιά που είχαν την ιδέα και βοήθησαν στη διοργάνωση του πανηγυριού της Διάβας, καθώς και τους εθελοντές. Το βράδυ αυτό ήταν για τα παιδιά και τους εθελοντές μας. Εκεί, ψήσαμε όσα είχαν μείνει από το πανηγύρι, καθώς και προσφέραμε και όσα αναψυκτικά έμειναν. Επίσης, η κα. Βασιλική Νούλα και Φένια Φίλιου προσέφεραν γλυκάκια προς όλους τους παρευρισκομένους. Στο τέλος, χορέψαμε και χαρήκαμε τις στιγμές αυτής της όμορφης συνάντησής μας.

Σας ευχαριστούμε που υπάρχετε μέσα στην αγάπη του Θεού, μέσα στην αγάπη και αγκαλιά της ενορίας σας και αγαπάτε το χωριό σας. Συνεχίστε την όμορφη και άδολη διακονία σας στην εκκλησία και σας ευχόμαστε κάθε καλό από τον Θεό στη ζωή σας.

 

 

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 


















 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.