Τελευταίες Ειδήσεις

Υποσχέσεις και δεσμεύσεις


Του Γιώργου Βαίου

Πρώτη φορά τόσοι υποψήφιοι και πρώτη φορά τόσος κόσμος δείχνει τόσο αναποφάσιστος και ζητάει συμβουλές. «Ποιον να ψηφίσουμε;». Αυτό αποδεικνύει ότι από τους δοκιμασμένους έχει απογοητευτεί και τους νέους δεν τους εμπιστεύεται. Ήδη όμως βλέπουν τον πιθανό νικητή. Ποτέ δεν ξέρεις όμως τι θα βγάλει η κάλπη, εκτός αν την έχεις γεμίσει μόνος σου.

Τα αποτελέσματα των εκλογών συχνά μας εκπλήσσουν. Και θα μείνουμε για πάντα να απορούμε «πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που ψήφισαν έτσι».
Οι υποσχέσεις δεν σταματούν ποτέ από πλευράς υποψηφίων και οι πολίτες τους ακούνε όλους με δυσπιστία, τις περισσότερες φορές.
"Σε μια περιοδεία υποψήφιου σε ορεινό χωριό, ο επικεφαλής του συνδυασμού ρωτά τους κατοίκους ποιες είναι οι ανάγκες τους και τι πρέπει να κάνει για να τους βοηθήσει. 
Ο πρόεδρος παίρνει πρώτος τον λόγο:  Έχουμε δύο μεγάλα προβλήματα αγαπητέ μου. Δείχνοντας το αγροτικό ιατρείο, λέει στον επικεφαλής ότι γιατρός έχει να 'ρθει στο χωριό εδώ και είκοσι χρόνια.
Ο πολιτικός βγάζει το τηλέφωνο από την τσέπη του, μιλάει για λίγα λεπτά και γυρνώντας προς τους κατοίκους του χωριού λέει: Το θέμα λύθηκε, σε λίγες ημέρες θα έχετε γιατρό και μάλιστα κάθε μέρα.
Τώρα πείτε μου ποιο είναι το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα σας;
Οι κάτοικοι αρχίσαν να κοιτιούνται μεταξύ τους, ο πρόεδρος κοιτάζοντας τον επικεφαλής του συνδυασμού, γυρίζει και του λέει: Το δεύτερο πρόβλημα μας είναι ότι στο χωριό μας δεν έχει σήμα καμία εταιρεία τηλεφωνίας.....
Η πολιτική δεν είναι μόνο επικοινωνία, αλλά και πράξεις. Αν τα λόγια και οι υποσχέσεις δεν μετουσιωθούν σε έργα μετεκλογικά, οι πολιτικοί δεν θα βλάψουν μόνο τον τόπο, αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς τους. Και μόνο τότε θα μετανιώσουν για τις υποσχέσεις που έδωσαν αλλά δεν τήρησαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.