Τελευταίες Ειδήσεις

Στο “κόκκινο” η αντοχή των ποταμών

 


Δύσκολες ώρες βιώνουν αρκετές περιοχές του νομού Τρικάλων από την κακοκαιρία «Daniel», καθώς πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να σημειωθούν πλημμύρες από τους τεράστιους όγκους νερού που έχει συσσωρεύσει ο Ληθαίος, ο Πηνειός, λοιποί ποταμοί και ρέματα.

Για την αντιμετώπιση των φαινομένων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη και με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπου εξετάστηκαν τρόποι να ανοίξουν φράγματα στο ποτάμι, ώστε το νερό να βρει διόδους διαφυγής και να αποφευχθεί η πλημμύρα στη πόλη των Τρικάλων και την περίπτωση εκκένωσης χωριών.

Επικίνδυνα ανεβαίνει και η στάθμη των νερών στην περιοχή Καλαμπάκας όσον στην κοίτη του Πηνειού όσον και σε Θεόπετρα, Βασιλική, Αμπέλια κλπ και καλό θα είναι άπαντες να είναι σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο.

Σημειώνεται τέλος ότι σημειώθηκαν κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων στον Κλεινοβό, την Καλογριανή και άλλες ορεινές περιοχές του Ασπροποτάμου-Δολιανά όπου ΄έκλεισε ο δρόμος προς Κρανιά-ενώ και στην Καλαμπάκα έσπασαν κλαδιά δένδρων στο κέντρο της πόλης..








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.