Τελευταίες Ειδήσεις

Ευχαριστίες για την Ενοριακή Δημοτική Βραδιά στην Διάβα

Η Δημοτική βραδιά που διοργάνωσαν οι νέες και οι νέοι του Κατηχητικού της Διάβας μαζί με την Ενορία της Διάβας, το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η επιτυχία δεν μετριέται με το πλήθος κόσμου που παρευρέθη, με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για ιερό σκοπό, αλλά μετριέται με χαμόγελα και καλοσύνη. Κι από αυτό είμαστε πλήρεις, δόξα τω Θεώ.

Οι νέες και οι νέοι του Κατηχητικού Διάβας πριν από καιρό χτύπησαν την πόρτα της Ενορίας της Διάβας, μοιράστηκαν μία σκέψη τους και ζήτησαν τη συμβολή μας στο εγχείρημα αυτό. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο πίστεψε και πιστεύει στα παιδιά. Ανταποκριθήκαμε αμέσως και με πίστη σ’ αυτό που ήθελαν τα ίδια τα παιδιά. Εξάλλου, η Ενορία μας βρίσκεται πάντοτε δίπλα στα παιδιά της Διάβας. Είναι πρώτα το παρόν του ευλογημένου τόπου μας και ύστερα το μέλλον του. Παντρέψαμε την νεότητα, την τόλμη, τη φρεσκάδα των ιδεών τους με τη γνώση και με τη βοήθεια του Θεού η Ενοριακή Δημοτική Βραδιά έγινε πράξη. Θερμά και με πολύ αγάπη ευχαριστούμε τα παιδιά του Κατηχητικού για τη συμπόρευση αυτή σε ένα εγχείρημα δύσκολο και απαιτητικό. Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά όμορφα πράγματα για την Διάβα και την Ενορία μας. Σας αγαπούμε και σας χαιρόμαστε.



Στην Διάβα όπου με τοποθέτησε η χάρη του Θεού και η αγάπη του Επισκόπου μου Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων κ. Θεοκλήτου πριν από 4.5 χρόνια, συνεχώς ανακαλύπτω ‘’κρυμμένες’’ όμορφες καρδιές που με καλοσύνη και αγαθή προαίρεση προσεγγίζουν την Ενορία και βοηθούν στο ενοριακό έργο και αυξάνουν με τη χάρη του Θεού. Δοξολογώ τον Θεό που έχω δίπλα μου έντιμους και άξιους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους - Επιτρόπους, οι οποίοι διακονούν με σεβασμό τον Θεό και την Εκκλησία και στέκονται δίπλα μου με καταλυτικό τρόπο. Ανθρώπους που εργάζονται για την ενότητα και όχι την διχόνοια. Μαζί πορευτήκαμε και στην Ενοριακή Δημοτική Βραδιά. Ένα σώμα, μία ψυχή. Ο καθένας τους με τα προσωπικά του χαρίσματα, τις δωρεές από τον Θεό, τα οποία προσφέρουν απλόχερα στη διακονία μέσα στην Εκκλησία. Είναι η κα. Μαρία Γκέτσιου, η κα. Αμαλία Τσιαντίκου, η κα. Καίτη Μουζακιάρη, η κα. Καλλιόπη Λίτσιου, ο κ. Κώστας Παπανίκος, ο κ. Γρηγόρης Χαρίσης, ο κ. Νίκος Αβραμόπουλος, ο κ. Πέτρος Βλαχογιάννης.

Το βράδυ της Δημοτικής βραδιάς ευχαρίστησα όλους όσοι προσέφεραν ο καθένας από τη μεριά τους. Υποκλίνομαι όμως στους 1.250 συνανθρώπους μας που κατέκλυσαν το γήπεδο της Διάβας. Φίλους, γνωστούς, άγνωστους, από την Διάβα, την Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα, τα χωριά του Νομού μας. Ο άγιος Παντελεήμων τους τράβηξε στην Διάβα, κοντά στον ναό του για να προσφέρουν αγάπη, καλοσύνη, χαμόγελα και με το φως της ψυχής τους να φωτίσουν εκείνο το βράδυ το γήπεδο της Διάβας. Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Θεόκλητο που έδωσε ευλογία να πραγματοποιηθεί αυτή η Ενοριακή Δημοτική Βραδιά και τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Ζώτο, Υπεύθυνο Τομέα Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ο οποίος παρευρέθη στην βραδιά αυτή και στηρίζει τις προσπάθειες του Κατηχητικού της Ενορίας μας.

Η Ενοριακή Δημοτική Βραδιά αποτελεί πλέον θεσμό για το χωριό μας, την Διάβα. Καθιερώθηκε φέτος και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες μετά από την ιερά πανήγυρη του αγίου Παντελεήμονος στο γήπεδο της Διάβας σε συνεργασία πάντοτε με τις νέες και νέους του Κατηχητικού. Τα έσοδα της βραδιάς θα προσφέρονται στην Ερανική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος & Τριών Νεομαρτύρων Διάβας για τις εργασίες αποπεράτωσης του ναού. Επίσης, οι νέες και οι νέοι του χωριού μας που θα γράφονται τον Σεπτέμβριο κάθε έτους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα λαμβάνουν από την Ενορία ένα χρηματικό ποσό για τις πρώτες τους φοιτητικές ανάγκες. Είναι καιρός να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας με πράξεις και όχι με λόγια.

Το χωριό μας, η Διάβα μας έζησε μεγάλες στιγμές το βράδυ του Σαββάτου στις 29 Ιουλίου 2023 στην Ενοριακή Δημοτική Βραδιά. Ο άγιος Παντελεήμων συγκέντρωσε όλο τον κόσμο κάτω από την στέγη που λέγεται εκκλησία. Το χωριό μας είχε πολλά χρόνια να ζήσει τέτοιες όμορφες στιγμές, στιγμές γλεντιού, κεφιού, χαλάρωσης. Έχουμε ανάγκη να συναντιόμαστε, να χορεύουμε και να περνάμε όμορφα. Τα παιδιά του Κατηχητικού είχαν την ιδέα της διοργάνωσης αλλά και την ιδέα τα έσοδα από την βραδιά να προσφέρονται για τις εργασίες αποπεράτωσης του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος & Τριών Νεομαρτύρων Διάβας. Η Ενορία που αποτελεί το κέντρο της ζωής κάθε χωριού δεν διχάζει τον κόσμο. Έρχεται σε δύσκολους καιρούς, σε αβέβαιες ημέρες, συγκεντρώνει και ενώνει τον κόσμο κάτω από το φως της αγάπης του Θεού. Κι αυτό μόνο η Ενορία μπορεί να το κάνει πράξη. Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας. Ο Θεός να σας ευλογεί.

Πρεσβύτερος Ηρακλής Φίλιος

Εφημέριος Διάβας


































Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.