Τελευταίες Ειδήσεις

Πάρνηθα : Μεγάλη αναζωπύρωση – Μια ανάσα οι φλόγες από το τελεφερίκ- Τραυματίστηκε πυροσβέστης


Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στις 3:20 τα ξημερώματα μέσα σε χαράδρα  στην τοποθεσία Κεραμίδι και στη χαράδρα Άγιος Γεώργιος (στο ύψος του Ξενία – Παλιό Σανατόριο). Το μέτωπο του Αγίου Γεωργίου κινήθηκε ανατολικά προς το βουνό. Λόγω των ανέμων που πνέουν στη περιοχή, τα μέτωπα φούντωσαν και απειλούν ξανά τον Δρυμό, με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί γρήγορα στους γύρω οικισμούς ενώ κατευθύνεται προς την κορυφογραμμή.


Πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στη περιοχή δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης.



Δόθηκε εντολή εκκένωσης για τις περιοχές της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Νικολάου προς το κέντρο το Αχαρνών.


Κατέβηκε στο τελεφερίκ η φωτιά



 

Η φωτιά έχει κατέβει προς το τελεφερίκ και καίει τα πρώτα σπίτια στη Λ. Πάρνηθος κοντά στο κτήμα «Ελληνικόν». Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από τη συμβολή της λεωφόρου Πάρνηθος με την οδό Μπόσκιζα, καθώς και επί της οδού Φιλίας των Λαών προς Κατασκηνώσεις.



Σύμφωνα με πληροφορίες επί της Λ.Πάρνηθος βρίσκεται γηροκομείο το οποίο ετοιμάζεται για εκκένωση χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των τροφίμων.


Νωρίτερα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Φυλής, από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγία Κανάλα.



 

Η Αστυνομία χτυπούσε πόρτα-πόρτα τα σπίτια στη περιοχή των Θρακομακεδόνων για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόλο που τους ήρθε μήνυμα από το 112 να βρίσκονται σε ετοιμότητα, οι κάτοικοι έχουν ξεκινήσει να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.


Στο σημείο επιχειρούν 226 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 69 οχήματα -συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων από τη Γαλλία- ενώ μέχρι και τη δύση του ηλίου επιχείρησαν 12 αεροσκάφη και 14 ελικόπτερα.


Στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής.


Καίγονται σπίτια στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής


Οι φλόγες μπήκαν σύμφωνα με την ΕΡΤ και στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής και σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία καίγονται σπίτια ενώ η φωτιά κατευθύνεται προς της Αμυγδαλέζα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, απειλούνται σπίτια που βρίσκονται κοντά στις ταβέρνες της περιοχής.


Προειδοποίηση σε Θρακομακεδόνες, Πανόραμα Μενιδίου και Μπόσκιζα


Παράλληλα εστάλη μήνυμα προειδοποίησης από το 112 στους κατοίκους των περιοχών: Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.Τις πρώτες πρωινές ώρες τραυματίστηκε πυροσβέστης στην προσπάθειά του να κατασβήσει την πύρινη λαίλαπα στο Μετόχι. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου και τον παρέλαβε.



 

Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Αγ. Νικόλαος και Αγ. Παρασκευή


Τα ξημερώματα δόθηκε εντολή στους κατοίκους για εκκένωση στους οικισμούς Άγιος Νικόλαος και Αγία Παρασκευή προς το κέντρο των Αχαρνών, καθώς η φωτιά πήρε κατεύθυνση προς το τελεφερίκ με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα από το 112 και για προειδοποίηση σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Θρακομακεδόνες, Αγία Παρασκευή, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να παραμείνουν σε ετοιμότητα.


Τα μέτωπα έχουν φουντώσει και οι άνεμοι αυτή την ώρα έχουν ενισχυθεί απειλώντας ξανά τον Δρυμό.


Στους οικισμούς γύρω από τη Πάρνηθα, αστυνομικοί απομάκρυναν οχήματα πολιτών που κινούνταν προς τη πλευρά του τελεφερίκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.