Τελευταίες Ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε η ομιλία του κ. Σάββα Καλεντερίδη στη Βιβλιοθήκη




Σε συγκινησιακό και πατριωτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη τη Κυριακή 2 Ιουλίου η ομιλία του κ. Σάββα Καλεντερίδη, πρώην αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού και της ΕΥΠ, με θέμα: «Συνθήκη της Λοζάνης- 100 χρόνια μετά. Η εφαρμογή της και ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας».

Ο κ. Καλεντερίδης μίλησε για τις συνεχείς παραβιάσεις της Τουρκίας και τη μη τήρηση της Συνθήκης, για άρθρα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το εδαφικό, αλλά και ζητήματα καίριας σημασίας, όπως η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ποντίων και ο αφανισμός κάθε ελληνοχριστιανικού στοιχείου από τη Μικρά Ασία, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι κανένα από αυτά τα εγκλήματα δεν κατέληξε ποτέ να εξεταστεί από κάποιο διεθνές δικαστήριο. Επίσης, μίλησε για το πόλεμο στην Ουκρανία και τα επεισόδια στη Γαλλική επικράτεια, ενώ αναφέρθηκε και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Καλεντερίδης συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους για θέματα της επικαιρότητας, απάντησε σε ερωτήσεις και δώρισε βιβλία του, ενώ αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις μνήμης της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών για τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λοζάνης.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Καλεντερίδη για τη παρουσία του στη Βιβλιοθήκη.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.