Τελευταίες Ειδήσεις

Και εγένετο το γεωπάρκο


Του Γιώργου Βαίου

Μετά την σημερινή δήλωση του προέδρου του επιμελητηρίουTρικάλων που σύμφωνα με τα λεγόμενα του, σε μια εβδομάδα από τώρα ειδικοί άνθρωποι της Unesco θα ελέγξουν και θα αποφασίσουν να εντάξουν το περίφημο Γεωπάρκο Πύλης Μετεώρων. Έψαξα και βρήκα σε ποιο σημείο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες,  εντός της εβδομάδας θα σκουπιστεί και θα σφουγγαριστεί ο χώρος του Γεωλογικού μουσείου Καστρακίου.

Το πρώην Δημαρχιακό μέγαρο Ασπροποτάμου, που φήμες λένε πως θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο πληροφόρησης του  Γεωπάρκου, την επομένη εβδομάδα θα γίνει αγνώριστο και θα είναι έτοιμο. Το υπέροχο κτίριο περιβαντολογικών δράσεων στο Μαλακάσι του Δήμου Μετεώρων θα συντηρηθεί και θα εξοπλιστεί άρτια και θα είναι έτοιμο για όλες τις εκπαιδευτικές και γεωλογικές δράσεις του Γεωπάρκου.

Το δίκτυο μονοπατιών των Μετεώρων θα καθαριστεί, θα σηματοδοτηθεί, θα τοποθετηθούν παγκάκια και ταμπέλες όπου χρειάζεται και επί το πλείστων στα υπέροχα σημεία θέασης.

Το σπήλαιο της Θεόπετρας αφού προηγηθεί η απομάκρυνση της μικροβιακής επιβάρυνσης λόγω της μικροχλωρίδας που έχει αναπτυχθεί στα τοιχώματα (χορταράκια) και αφού επισπευστούν όλες οι εργασίες ώστε να είναι επισκέψιμο, μαζί με το μουσείο θα είναι και αυτό έτοιμο.

Φήμες λένε ένα πέτρινο μαντρί στον πρώην Δήμο Κλεινοβού θα συντηρηθεί και θα χρησιμοποιηθεί ως γραφείο πληροφόρησης μέσα τις επόμενες 10 μέρες.

Παρόμοιες δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί η θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με πληροφορίες και από το Δήμο Πύλης.

Έτσι όλα είναι έτοιμα, το Γεωπάρκο πύλης Μετεώρων είναι γεγονός, το υποδηλώνει και η πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στην κεντρική οδό Τρικάλων Καλαμπάκας.

 

Επιτέλους, η ανθρωπότητα θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τη μοναδική εμπειρία του Γεωπάρκου Πύλης Μετεώρων. Μετά από πολλά χρόνια κατασκευαστικής καθυστέρησης και απροσδόκητων προβλημάτων, είμαστε υπερήφανοι να ανακοινώσουμε ότι η πολυαναμενόμενη πινακίδα έχει τοποθετηθεί στην κεντρική οδό Τρικάλων Καλαμπάκας, αναγγέλλοντας την ύπαρξη του Γεωπάρκου.

Είμαστε απόλυτα ευτυχείς που ανακοινώνουμε ότι οι ειδικοί της UNESCO είναι επί του παρόντος εδώ, με την καθηκοντολογία τους να ελέγχουν το Γεωπάρκο Πύλης Μετεώρων. Προφανώς, η παρουσία τους αποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, που αξίζει την παγκόσμια αναγνώριση και επιβράβευση.

Κλείνοντας όπως πάντα για άλλη μια φορά εμείς στον τόπο μας θα καταλήξουμε σε λόγια και όχι πράξεις.

Έτσι για να ευθυμήσουμε λίγο, να γελάσει το χειλάκι μας με αυτά που λέγονται και γράφονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.