Τελευταίες Ειδήσεις

Στέφανος Διαμαντής. Ανακοίνωση υποψηφιότητας ως τοπικού συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Τυμφαίων του Δήμου Μετεώρων, με τον συνδυασμό “Ανοιχτοί Ορίζοντες”

 


Συνδημότισσες, συνδημότες

 

Είμαι ο Στέφανος Διαμαντής, με καταγωγή και μόνιμη διαμονή τον Κονισκό.

Εξήντα τεσσάρων ετών και πατέρας τριών παιδιών.

 

Ασχολήθηκα επί σειρά ετών με την βιοτεχνία μαρμάρων. Διετέλεσα μέλος Δ.Σ. πολιτιστικών συλλόγων και Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κονισκού.

Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την καλλιέργεια πατάτας και τομάτας.

 

Στην περιοχή μου ζουν δύο χιλιάδες περίπου άνθρωποι κατανεμημένοι σε εννέα χωριά με παρόμοια προβλήματα. Κτηνοτρόφοι και γεωργοί σε ένα σκληρό για όλους φυσικό περιβάλλον.

 

Η άρδευση και η ύδρευση είναι τα δύο σημαντικά θέματα του τόπου. Το δημογραφικό πρόβλημα έρχεται και επικυρώνει τα δύο προηγούμενα.

Κι όμως. Ένας κατάλληλος και με βάθος χρόνου σχεδιασμός, θα έλυνε τα προβλήματα του πρωτογενή (και μοναδικού) τομέα του τόπου.

Η ενθάρρυνση της βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας όπως και οι εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας θα ανέστρεφαν το δημογραφικό πρόβλημα.

 

Αποφάσισα για πρώτη φορά να ασχοληθώ με τα κοινά παλεύοντας για τα παραπάνω, μέσα από τον συνδυασμό “Ανοιχτοί Ορίζοντες” του Σωτήρη Παπαχρήστου. Πιστεύω στο όραμα του συνδυασμού όπως πιστεύω και στην δυνατότητα τους να αξιοποιήσουν πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα για την υποστήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, ώστε με απλές διαδικασίες και χωρίς γραφειοκρατία να εντάσσονται στα προγράμματα οι νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.