Τελευταίες Ειδήσεις

Δεινόσαυροι στην Πολιτική: Καταβροχθίζοντας τα Νεογνά τους!


Του Γιώργου Βαίου

Καλωσορίσατε στο μαγικό κόσμο της πολιτικής, όπου οι υποσχέσεις ανθίζουν σαν λουλούδια και οι παλαιοί πολιτικοί ξεκινούν το κυνήγι για νέους υποψηφίους! Ναι, ναι, οι παρατάξεις μας εκπλήσσουν με την προοδευτική τους σκέψη, δηλώνοντας πως "η νέα γενιά είναι η μέλλουσα δύναμη της πολιτικής!" Και προσπαθούν να μας πείσουν πως αναζητούν φρέσκα πρόσωπα, αλλά η αλήθεια είναι πιο πικρή από ένα δυσλειτουργικό υπολογιστή παλαιάς γενιάς.


Αχ, οι παλαιοί πολιτικοί, αυτοί οι μεγάλοι δράκοι της εξουσίας, που θέλουν τάχα νέους υποψηφίους αλλά η ίδιοι παραμένουν γραπατσωμένοι στις απόκρημνες φωλιές τους σαν πτερόσαυροι; Μήπως είναι για να προσφέρουν τη σοφία τους στο συμβούλιο και να μοιραστούν την πλούσια πολιτική εμπειρία τους; Ω, όχι! Ο πραγματικός τους στόχος είναι να κοροιδέψουν τον κόσμο και να προσπαθήσουν να τους αντιμετωπίσουν σαν πολιτικές μαριονέτες!

Και τα νέα παιδιά παρασύρονται από τον χορό της πολιτικής φλέβας. Ελπίζουν ότι θα αλλάξουν τον κόσμο και θα διαμορφώσουν το μέλλον. Ω, αγαπητοί μου, τι ρομαντικοί είναι! Μα, δυστυχώς, οι παλαιοί επαγγελματίες της πολιτικής τους βλέπουν μόνο σαν πιόνια στο παιχνίδι τους, έτοιμα να τα πετάξουν στα σκουπίδια μετά τις εκλογές, σαν άχρηστες πολιτικές μαριονέτες.

Τα λόγια τους είναι γλυκά και γεμάτα υποσχέσεις, σαν πολιτικό μπισκότο για να μας πείσουν  να τους ψηφίσουμε. Μα, προσέχετε! Στο τέλος, αυτοί οι παλιοί πολιτικοί μπορεί να είναι και νέοι σε ηλικία, αλλά η καρδιά τους κρύβει τον πυρήνα του δεινοσαύρου. Και όταν το θέαμα των εκλογών τελειώσει, τα νέα παιδιά θα βρεθούν παγιδευμένα στον πολιτικό αμπελώνα, με τις υποσχέσεις να εξαφανίζονται σαν σκιές στο ηλιοβασίλεμα των Μετεώρων.

Ε, λοιπόν, αγαπητοί μου ψηφοφόροι, μην πέφτετε θύματα αυτού του πολιτικού τσίρκου! Τα νέα παιδιά ενδεχομένως να έχουν νέες ιδέες και φρέσκο αίμα, αλλά οι παλιοί πολιτικοί έχουν το μυαλό τους προκωδικοποιημένο να επιστρέψουν στην εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο. Έτσι λοιπόν, ας σταθούμε σταθεροί και να μην επιτρέψουμε να μας κοροιδέψουν με τις λαχταριστές υποσχέσεις τους για  δήθεν νέα πρόσωπα και νέες ιδέες.

Ας μην μας απασχολεί πάρα πολύ αυτό το πολιτικό παιχνίδι της Δύναμης Ευθύνης. Ας τους αφήσουμε να παίζουν το παιχνίδι τους, ενώ εμείς θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε από την εξέδρα, μετρώντας τις αποστάσεις μεταξύ των υποσχέσεών τους και της πραγματικότητας.

Ναι αλήθεια, θα ξεπεράσουν ίσως τους 200 υποψήφιους, ως γνωστό όμως οι παλαιοί δεινόσαυροι θα καταβροχθίσουν τα ίδια τους τα νεογνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.