Τελευταίες Ειδήσεις

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΡΡΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Ο κάμπος της Θεσσαλίας βράζει, χωρίς να έχουμε ακόμη συνθήκες καύσωνα…

Ο λόγος; Τα σιτηρά έχουν αλωνιστεί, οι τιμές παραμένουν αμφίβολες, έως άγνωστες για τους περισσότερους παραγωγούς, αφού οι συνεταιρισμοί δεν έχουν ανακοινώσει τιμές παρόλο που παρέλαβαν το σύνολο της παραγωγής.

Στην τεταμένη και αμφίρροπη αυτή κατάσταση, μεγάλο βαρίδι παραμένει το αρχικό κόστος παραγωγής. Ας μην ξεχνάμε με τι τιμές έσπειραν οι αγρότες μας. Τι τιμή είχε το πετρέλαιο όταν όργωσαν; Τι τιμή είχε ο σπόρος; Τι τιμή είχαν τα λιπάσματα που χρησιμοποίησαν; Οι τιμές στις οποίες ακούγονται ότι θα φτάσουν τα σιτηρά, αρκούν για να καλύψουν αυτό το κόστος ανά στρέμμα;

Οι συνθήκες καθίστανται ακόμη πιο δύσκολες αν στην εξίσωση συμπεριλάβουμε τη μειωμένη παραγωγή σε ορισμένες περιοχές, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, αλλά και τη μη καταβολή ενισχύσεων σε αρκετούς αγρότες, λόγω της κακής λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΥΠΑΑΤ.

Θα ανοίξει η συζήτηση για απώλεια εισοδήματος των παραγωγών;

Θα στηριχθεί η πιο βαριά βιομηχανία της Θεσσαλίας ή θα εγκαταλειφθεί και πάλι;

Αν η στήριξη δεν είναι άμεση και ουσιαστική, με ουσιαστικές κινήσεις της κυβέρνησης, οι συνέπειες θα μετακυλήσουν ταχύτατα στους Έλληνες καταναλωτές. Και κανένα καλάθι δε θα μας στηρίξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.