Τελευταίες Ειδήσεις

Πότε αυγά πότε πλιά

Του Γιώργου Βαίου

Ω, μα για ποιον λόγο να χρειαζόμαστε γνώσεις για να μιλήσουμε για τουρισμό; Είναι ένας εύκολος και αυτονόητος τομέας που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αμέσως, χωρίς να ασχολούμαστε με λεπτομέρειες ή προβληματισμούς. Όλοι μπορούμε να είμαστε "ειδικοί" τουρισμού, χωρίς την κουραστική διαδικασία της μάθησης ή της έρευνας.


Οπότε, ναι, ας εκθειάζουμε τους νέους "προφήτες" του τουρισμού που προσφέρουν
ανατρεπτικές ιδέες, χωρίς καν να ξέρουν τι σημαίνει αληθινή και βιώσιμη ανάπτυξη. Αφού, γιατί να μας ενδιαφέρει η οικολογική και κοινωνική αειφορία όταν μπορούμε να αναδείξουμε τον τουρισμό και να εμπνεόμαστε από επιφανειακά άρθρα στο διαδίκτυο;

Ναι, αυτοί οι "πρωτοπόροι" είναι οι μαγικοί αλχημιστές που μετατρέπουν τις τουριστικές περιοχές σε χρυσούς θησαυρούς! Με απλές κινήσεις μαγκιάς και χωρίς καμία ανάγκη για επαγγελματικό υπόβαθρο, μας λένε πώς να κατακτήσουμε τον κόσμο του τουρισμού. Όλοι μπορούμε να γίνουμε πρωτοπόροι, αν απλά επαναλάβουμε αυτά που έχουν πει άλλοι, χωρίς να σκεφτούμε καθόλου!

Και φυσικά, γιατί να ανησυχούμε για την ποιότητα και την αυθεντικότητα του τουρισμού; Ας προωθήσουμε τη μαζικοποίηση και την επιφανειακότητα. Είναι τόσο περισσότερο ψυχαγωγικό να βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια αξιοθέατα, χωρίς να ανακαλύπτουμε κάτι καινούργιο!

Συνεπώς, ας αποθεώσουμε τους νέους "ειδικούς" τουρισμού που εμφανίζονται από το πουθενά και προσφέρουν πρωτοποριακές ιδέες, χωρίς να έχουν κανένα πραγματικό υπόβαθρο ή γνώσεις. Γιατί να εμπλακούμε σε βαρετούς προβληματισμούς και πραγματική έρευνα, όταν μπορούμε να απολαύσουμε τις αστείες και ανούσιες ιδέες τους; Προσκυνήστε, λοιπόν, τους νέους "μάγους" του τουρισμού και αφήστε την πραγματική εξερεύνηση και ανάδειξη στους περισσότερο απαιτητικούς και πληροφορημένους ταξιδιώτες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.