Τελευταίες Ειδήσεις

Φωτιά στο Αίγιο: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες - Μήνυμα 112 για εκκένωση οικισμού


Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, στις 15:51 σε δασική έκταση στην περιοχή Δερβενάκι Αιγίου, του Δήμου Αιγιαλείας, στην Αχαΐα.

Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα διεκόπη λόγω της φωτιάς η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του 162,5ου χιλιομέτρου, στην γέφυρα «Τσαγρή».

Κοντά σε σπίτια οι φλόγες 

Επικίνδυνα εξελίσσεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Αίγιο και συγκεκριμένα στην περιοχή Δερβενάκι, του Δήμου Αιγιαλείας.

Το μέτωπό της πυρκαγιάς που προσπαθούν και τα εναέρια μέσα να αντιμετωπίσουν κατευθύνεται προς την περιοχή της Ακράτας.

Ήδη υπάρχει πληροφόρηση ότι ένα μέτωπο της φωτιάς έχει φτάσει στο Διακοπτό όπου εκεί θα επικεντρωθεί πλέον το ενδιαφέρον των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

 Μήνυμα του 112 - Εκκενώνεται ο οικισμός Κάστρο

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς όσο υπάρχει το φως της ημέρας, με τους ανέμους στην περιοχή να δυσκολεύουν το έργο τους. Μετά από μήνυμα του 112 ξεκίνησε η εκκένωση του οικισμού Κάστρο προς το Καθολικό. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες.

 Δίπλα στα Βυτινιώτικα η φωτιά
Η φωτιά που καίει την πλαγιά μπορεί να μην απειλεί άμεσα οικισμό, όμως, βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από κάποια διάσπαρτα σπίτια στα Βυτινιώτικα.

Η αγωνία του κόσμου στα Βυτινιώτικα είναι πάρα πολύ μεγάλη όσο περνάει η ώρα και φοβούνται όταν θα νυχτώσει τι θα γίνει και αυτό γιατί εξελίσσεται η πυρκαγιά και δεν έχει αντιμετωπιστεί.

Σε κάποια σημεία υπάρχει ύφεση αλλά σε κάποια άλλα να αναζωπυρώνεται απειλητικά όπου συχνά-πυκνά απειλείται ο οικισμός από την πυρκαγιά.

Αριστερά-δεξιά του οικισμού αλλά και από από πάνω του ξεσπούν διάφορες εστίες που προσπαθούν οι επίγειες δυνάμεις να τις αντιμετωπίσουν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλεψη για εκκένωση του οικισμού Βυτινιώτικα όσο υπάρχουν μόνο αναζωπυρώσεις και όχι κάποιο μεγάλο μέτωπο.

Όμως ο κίνδυνος παραμένει γιατί οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί και αυτό κάνει δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Να σημειώσουμε ότι η περιοχή καίγεται για τρίτη φορά μέσα σε λίγα χρόνια.
Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην παλιά Εθνική οδό Πατρών Κορίνθου, στο 162,5 χλμ., στο ύψος της γέφυρας Τσαγρή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακόπτονται προσωρινά τα δρομολόγια στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό 

Επίσης, διακόπτονται προσωρινά τα δρομολόγια της αμαξοστοιχίας στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό με εντολή της Πυροσβεστικής. Το δρομολόγιο 1337 θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.