Τελευταίες Ειδήσεις

To μπλέξιμο της πολιτικής με τους πολίτες…


Η ιδία η σκέψη μας εξαρτάται από την αντίληψη ιδεών και απόψεων και το μπλέξιμο με εκείνους των οποίων οι απόψεις και οι ιδέες μας μπορεί να διαφέρουν.


Η ελευθερία του λόγου οδηγεί στην ελευθερία της σκέψεις, και η ελευθερία της σκέψεις μπορεί να οδηγήσει σε ενέργειες που το κατεστημένο της πλουτοκρατίας θεωρούν απειλητικές για το μονοπώλιο της εξουσίας τους. Είναι συντηρητική η ΕΛΛΗΝΙΚΗ κοινωνία; Χωρίς καμία αμφιβολία. Ναι, το έδειξε άλλωστε στις εκλογές στις 21 του Μάη 1923. Η γοητεία του έλληνα ‘’ σοσιαλιστή’’ στη εποχή Σημίτη και μετά, συνίσταται στην ικανότητα του να είναι απατεώνας χωρίς να φαίνεται. Για τους καπιταλιστές του εικοστού πρώτου αιώνα είναι τίτλος τιμής. ‘’ Παραμένω αγνό στέλεχος της αριστεράς’’ σου λέει ο άλλος.


Η αγνότητα είναι μια ιδέα για καλόγερους. Όσοι την επικαλούνται είναι για να μην κάνουν τίποτα. Όταν σε απογοητεύει ένας άνθρωπος για την επιλογή του στην ψήφο μη το αναλύεις πολύ… Δεν έφταιγε ο ίδιος, τόσος ήταν. Δεν ξέρω αν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο, δεν ξέρω αν είμαι δυνατός. Θα κάνω όμως τα πάντα για να βοηθήσω αυτούς που δεν ξυπνούν. Δεν αγωνίζομαι εναντίων ανθρώπων ούτε εναντίων μιας πολιτικής, αλλά ενάντια στη τάξη που παράγει αυτή την πολιτική και αυτούς τους ανθρώπους.


ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ. Αρκούσε η συγκατάνευση του Ν. Ανδρουλάκη στην προοδευτική διακυβέρνηση, για να στείλει τον Μητσοτάκη για τα αζήτητα, δεν το έκανε. Μεγάλη κατάντια θα είναι να μπει στη Βουλή το κόμμα της ‘’Ανάπλασις’’ Από τις ‘’Αναπλάσεις’’ μέχρι το φασισμό ένα τσιγάρο δρόμος.


Υ.Γ . 1 Το σχέδιο Μητσοτάκη για έλεγχο του ΠΑΣΟΚ δια του Λοβέρδου. Φαίνεται να εξυπηρετείται καλύτερα δια του Ανδρουλάκη. Ένας που μας συγκινούσε μέσα στο ΠΑΣΟΚ ήταν ο Χάρης Καστανίδης. Μετά την καρατόμηση μεταξύ άλλων είπε ‘’σε συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου’’


Υ.Γ. 2 Τι νόημα έχει μετά από καιρό αν θα μου λες ‘’ είχες δίκιο’’ Θα βλέπεις την γαλάζια πολυκατοικία με πράσινους νοικάριδες.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΝΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.