Τελευταίες Ειδήσεις

Έλληνες και φιλέλληνες από τη Λατινική Αμερική στη λατρεμένη Ελλάδα και την περιοχή μας και συνέντευξη του Δημάρχου Μετεώρων σε κανάλι της Κόστα Ρίκα

NOSTOS ονομάζεται ο πολιτιστικός οργανισμός της ελληνικής παροικίας στην Αργεντινή, της μεγαλύτερης και παλαιότερης της χώρας μας στη Λατινική Αμερική.

Αριθμεί πάνω από 30.000 μέλη, τα οποία όλα σχεδόν έχουν γεννηθεί εκεί. Οι πρόγονοι κάποιων πρωτοεγκαταστάθηκαν εκεί τον 19ο αι. ή και πιο παλιά!

Αυτές τις μέρες ένα γκρουπ του NOSTOS πραγματοποιεί ένα πολιτιστικό ταξίδι-θεσμό στην Ελλάδα. Μαζί τους είναι και φιλέλληνες από άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και των ΗΠΑ, όχι απαραίτητα ελληνικής καταγωγής, αλλά που έχουν την Ελλάδα στην καρδιά τους.

Η Πρόεδρος του NOSTOS, κα Χριστίνα Τσαρδίκου, δικαιωματικά πια θεωρείται φίλη της  Καλαμπάκας και των Μετεώρων. Εξαρχής η περιοχή είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα του ταξιδιού όταν, χρόνια πριν, πρωτοξεκίνησε ως ετήσιο προσκύνημα στη γη των προγόνων.

Το απόγευμα της 26ης Ιουνίου θα αφιχθούν στην Καλαμπάκα και το ίδιο βράδυ ο Δήμαρχος Μετεώρων θα παραχωρήσει συνέντευξη σε δημοσιογράφο (που έχει ενσωματωθεί ήδη στο γκρουπ) ψηφιακού καναλιού της Κόστα Ρίκα, ιδιαίτερα δημοφιλούς σε όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής όπου ομιλούνται τα ισπανικά ως επίσημη γλώσσα.

Μάλιστα, ενάντια σε μια παράδοση που κρατάει από το ξεκίνημα των ταξιδιών αυτών, σχεδόν είκοσι χρόνια πριν, που θέλει το γκρουπ του NOSTOS να μην έχει πάνω από μια διανυκτέρευση στο ίδιο μέρος, στην Καλαμπάκα θα έχουν δύο διανυκτερεύσεις, που σημαίνει ότι εκτός από τα εμβληματικά Μετέωρα, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να γνωρίσουν και άλλα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής.

Το πρωί της  28ης το γκρουπ θα περάσει από το δημοτικό κατάστημα για ένα κέρασμα και θα αναχωρήσει για την πρωτεύουσα, για το τελευταίο μέρος του ταξιδιού.

Ένα καλωσόρισμα, ένας καλός λόγος, ένα σφίξιμο του χεριού, είναι πολύ σημαντικά για τους ανθρώπους αυτούς που κρατάνε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας, τόσο μακριά.

 

Για τον Δήμο Μετεώρων,

Γιώτας Ευθύμιος, υπάλληλος Δήμου Μετεώρων.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.