Τελευταίες Ειδήσεις

Επιτυχής η 1η Πανελλήνια γιορτή τρούφας στην Καλαμπάκα

Με επιτυχία στέφθηκε η 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα η οποία με σχετική απόφαση καθιερώθηκε και ως η πόλη της τρούφας στην χώρα μας με πρωτοβουλία και πρόταση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών.

Οι εκδηλώσεις που τελούσαν υπό την αιγίδα του Δήμου Μετεώρων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας,  ξεκίνησαν με ενδιαφέροντα σεμινάρια για την καλλιέργεια της τρούφας αλλά και τρουφομαγειρέματα που επιμελήθηκε ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου παρουσία επαγγελματιών της εστίασης στην περιοχή προκειμένου να γνωρίσουν τα μυστικά και τις προτάσεις μαγειρικής της τρούφας η οποία είναι άφθονη στην περιοχή της Καλαμπάκας και του Δήμου Μετεώρων γενικότερα.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης όπου σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό μαγείρεψαν τρούφες και μανιτάρια που προσφέρθηκαν στους αναρίθμητους επισκέπτες οι οποίοι απόλαυσαν χορούς και τραγούδια από χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν στη γιορτή αλλά και μουσικά συγκροτήματα που διασκέδασαν όλους τους επισκέπτες.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Παρασκευής ο Διευθυντής του Μουσείου κ. Πάλλας παρέθεσε δείπνο προς τιμή των προσκεκλημένων στο εστιατόριο "Πανόραμα" όπου τα εδέσματα τρούφας και μανιταριών είχαν την τιμητική τους με την μοναδική θέα των Μετεωρίτικων βράχων...



























Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.