Τελευταίες Ειδήσεις

Άγρια σύγκρουση στη Βουλή μεταξύ Αραμπατζή και Πολάκη - Αίρεται η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Σε άγρια προσωπική σύγκρουση ανάμεσα στον πρώην Υπουργό Παύλο Πολάκη και τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή εξελίχθηκε η συζήτησης αιτήσεως άρσης ασυλίας σε βάρος του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από μήνυση της δεύτερης για συκοφαντική δυσφήμηση. 


Αφορμή στάθηκε ανάρτηση του κ. Πολάκη το 2019 στην οποία υποστήριζε ότι η κα Αραμπατζή είχε καταδικαστεί για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, ότι πουλούσε ψευτοπατριωτισμό καθώς είχε παρελάσει με εθνική φορεσιά, ενώ αναφερόταν και στην επιχείρηση του πατέρα της λέγοντας ότι είχε λάβει διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ. 


  "Έχω αρχίσει και βαριέμαι πλέον. Έχετε άρει καμιά 20αριά φορές την ασυλία μου. Από τότε που αναλάβατε έχω 23 δικαστήρια. Στα 20 αθωώθηκα. Στα άλλα τρία είναι Χ μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Πρόκειται για καθαρά εκδικητική πολιτική δίωξη μετά από μήνυση της βουλευτού σας  Έκανα μια ανάρτηση που έλεγε ο ψευτοπατριωτισμός θα είναι πάντα το τελευταίο καταφύγιο του πολιτικού συστήματος. Που είναι το ψέμα, που είναι ο δόλος, που είναι η συκοφαντία;" είπε ο κ. Πολάκης υποστηρίζοντας ότι η κα Αραμπατζή αθωώθηκε στο εφετείο και δεν το γνώριζε.


  "Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Είναι σαφές για τι γίνεται η μήνυση. Για τα λεφτά. Το θέμα είναι γιατί σε αυτή τη ζωή ο καθένας μετά από 20-30 χρόνια θα θυμάται εμένα και θα θυμάται και εσάς. Ο καθένας είναι το έργο του και τα παιδιά του. Εσάς το έργο σας τι είναι; Ότι βγάλατε κανένα φραγκάκι σε κανένα πελάτη. Εμάς ότι ανατάξαμε το σύστημα. Αποκαλύψαμε και στείλαμε στον εισαγγελέα τη βρωμιά, και τη δυσωδία.  Ψηφίστε κύριοι, δεν υποχωρούμε δεν κωλώνουμε" είπε.


  Σε πολύ υψηλούς τόνους η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή απάντησε στον κ. Πολάκη λέγοντας ότι  κρύβεται σαν δειλός που είναι πίσω από τη βουλευτική ασυλία και απειλεί να μην αρθεί η ασυλία. "Τρέμετε να βρεθείτε στη Δικαιοσύνη. Λέει τη μισή αλήθεια. Χρησιμοποιεί χυδαίο λόγο, λάσπη και απειλές. Κατ' αρχάς ανιστόρητε κύριε δεν είναι στολές οι εθνικές μας φορεσιές. Δεν είναι καρναβάλι . Με χαρακτηρίζει ψευτοπατριώτισσα γιατί τόλμησα να αποδεχθώ πρόσκληση του Λυκείου Ελληνίδων του οποίου είμαι μέλος και χορεύτρια τα τελευταία 30 χρόνια να παρελάσω με εθνικές φορεσιές. Αποκρύπτει ότι  τέσσερα χρόνια πριν από την ανάρτηση του είχα αθωωθεί αμετακλήτως" είπε αρχικά.


  Η κα Αραμπατζή επικεντρώθηκε στο ότι ο κ. Πολάκης δεν ζήτησε την άρση της ασυλίας του λέγοντας: "Γιατί δεν ζητάτε την άρση της ασυλίας σας για να με πάτε αίμα, να με ξεφτιλίσετε, να γίνει της αλεπούς ο θάνατος όπως λέτε. Γιατί κρύβεστε δυο μέτρα άντρας πίσω από την ασυλία;  Φοβάστε ότι εκεί θα αποκαλυφθούν τα ψέματα και οι συκοφαντίες σας. Ξέρατε ότι είχα αθωωθεί και οι μηνύτριες είπαν ότι δεν υπήρχε δόλος . Και τέσσερα χρόνια μετά την αθώωση έρχεστε και λέτε τι να μυρίσω τα νύχια μου. Είχατε την πηλάλα αντί να ασχοληθείτε με τα υπουργικά σας καθήκοντα μνα σερφάρετε στο διαδίκτυο ό,τι fake υπήρχε. Τρέχετε σαν τον λαγό όπου φύγει φύγει" είπε.


  Και κατέληξε: "Τις απειλές σας εκεί που σας παίρνει και τη λάσπη εκεί που σας ανέχονται. Εμένα τέτοιοι τζάμπα μάγκες που κρύβονται στο λαγούμι τους δεν μου λένε τίποτα. Ζητήστε άρση ασυλίας να κριθούμε από τη Δικαιοσύνη. Ελάτε αν τολμάτε".


Αίρεται η ασυλία Πολάκη


Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής έπειτα από μήνυση της Φ.Αραμπατζή της ΝΔ για συκοφαντική δυσφήμηση. Συγκεκριμένα υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 158 βουλευτές έναντι 102 βουλευτών που ψήφισαν κατά.


Αντιθέτως στην περίπτωση άρσης ασυλίας του Γ. Βρούτση έπειτα από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη η Βουλή με ψήφους 261 κατά έναντι δύο υπέρ αποφάσισε να μην αρθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.