Τελευταίες Ειδήσεις

Ιερά Αγρυπνία στο ιερό μετόχι του Μεγάλου Μετεώρου στην Υπάτη Φθιώτιδος



Δισαρχιερατική Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε το βράδυ της Δευτέρας 31 Αυγούστου στην Υπάτη, γενέτειρα του Οσίου Αθανασίου, του Κτίτορος της Μονής του Μεγάλου Μετεώρου, από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο και Φθιώτιδος κ. Συμεών.


Οι δυο Αρχιερείς μετέβησαν στο Ιερό Μετόχιο του Οσίου Αθανασίου του Μετεωρίτου στην Υπάτη για την δισαρχιερατική Ιερά Αγρυπνία, στην οποία τους πλαισίωσαν, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, Καθηγούμενος της Ι. Μ. Αγίου Βλασίου Στυλίδος, ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Αγάθωνος Αρχιμ. π. Γερμανός, ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Μεγάλου Μετεώρου και πρωτοσύγγελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων Αρχιμ. π Νήφων Καψάλης και ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Αγίου Νικολάου Αναπαυσά Μετεώρων Αρχιμ. Θεοφάνης Κάσσος.


Τα Ιερά Αναλόγια διηκόνησαν μαΐστορες Πρωτοψάλτες εκ των Ιερών Βράχων των Μετεώρων, υπό τον κ. Κωνσταντίνο Οικονόμου, με συμμετοχή και του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέου Ιωακείμ.


Η Ιερά Αγρυπνία μετεδόθη απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως (89,4 Fm) και διαδικτυακά.


Στο τέλος της Ιεράς Αγρυπνίας ο κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών και μεταξύ άλλων ανέφερε:


«Ο Άγιος Αθανάσιος από εδώ που είναι ο Ναός του, το ψηλότερο σημείο της κωμοπόλεως, ευλογεί όλο τον κάμπο και όλη την Ιερά Μητρόπολη. Με τις πρεσβείες του Αγίου, εσείς Σεβασμιώτατε, πορεύεσθε, συνεχίζετε να αγωνίζεσθε και εμείς κατήλθαμε από τους Ιερούς Βράχους των Αγίων Μετεώρων, εκεί όπου ο Άγιος αγωνίσθηκε, έδωσε τα παλαίσματά του και από εκεί ίδρυσε όλο τον μοναχισμό, τον Μετεωρίτικο μοναχισμό, με το ιδιαίτερο τυπικό ,το οποίο μέχρι τις ημέρες μας σώζεται, φυλάσσεται και εφαρμόζεται.


Από εκεί ο Άγιος συνεχίζει να θαυματουργεί με την παρουσία του, γιατί η παρουσία του δια των Ιερών Λειψάνων του είναι ζωντανή και ξεχύνεται σε όλη την Ελλάδα. Φτάνει πρώτα όμως εδώ Σεβασμιώτατε, διότι εδώ είναι ο τόπος της καταγωγής του.


Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να σας δίνει ο Θεός δια πρεσβειών του Αγίου Αθανασίου, δύναμη και υγεία να συνεχίζεται το λαμπρό ποιμαντικό έργο σας. Να έχετε μια μακράν και λαμπράν ποιμαντορία, διότι είναι η πρώτη φορά που συλλειτουργούμε και αυτή η συλλειτουργία και μέθεξις είναι ιστορική».










Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.