Τελευταίες Ειδήσεις

Με πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπήκε ο Σεπτέμβριος - Πού θα αγγίξει ο υδράργυρος τους 40 βαθμούς



Σε ποια επίπεδα θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα είναι οι άνεμοι. Αναλυτικά η πρόγνωση για κάθε περιοχή της χώρας.


Για την Τρίτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και στο βόρειο Ιόνιο βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία  θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.


Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, εντάσεως 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά θα είναι χαμηλότερη κατά 2 με 3 βαθμούς.


Στη Θεσσαλονίκη αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς εντάσεως μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.


Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένεται αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις και ενδεχομένως βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι χαμηλότερη κατά 2 με 3 βαθμούς.


Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως μέχρι 5 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Ιόνιο ενδέχεται να φτάσει τοπικά έως και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο έως 39 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 έως 4 μποφόρ, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές η έντασή τους θα φτάνει ακόμη και τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 38 βαθμούς, ενώ κατά τόπους ενδέχεται να “αγγίξει” και τους 40 βαθμούς Κελσίου.


Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, καλοκαιρία θα επικρατήσει έως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς και στη νότια Κρήτη μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, το σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί σε καλοκαιρινούς ρυθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός την Πέμπτη


Για την Πέμπτη αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.