Τελευταίες Ειδήσεις

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Κέντρων Υγείας Ν. Τρικάλων: Στηρίξτε το ΕΣΥ πριν να είναι αργά!


Με τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά σε πανελλαδικό επίπεδο να καταγράφουν ραγδαία αύξηση, οι νοσοκομειακοί γιατροί εκπέμπουν σήμα κινδύνου και ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης του δημοσίου συστήματος Υγείας

Μέτρα που θα περιλαμβάνουν μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία και στην Π.Φ.Υ. , πριν να είναι αργά.

kαταπέλτης για την κατάσταση που επικρατεί σε τοπικό επίπεδο και όχι μόνον είναι η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Κέντρων Υγείας Νομού Τρικάλων (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ.), όπου μέσω σχετικής ανακοίνωσης κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις στο νοσηλευτήριο του Νομού, καθώς και για κάκιστο χειρισμό της πανδημίας από την Κυβέρνηση.

Η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ. ζητά την αύξηση της χρηματοδότησης, μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ., καμία απόλυση, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ ειδικά σε εργαζόμενους σε ευαίσθητους τομείς (υγεία, ΜΜΜ, τροφοδοσία), σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας και το άνοιγμα των νοσοκομείων που έκλεισαν.

Παράλληλα, προετοιμάζονται για νέο γύρο κινητοποιήσεων, στο πλαίσιο των δράσεων που θα ανακοινώσει η ΟΕΝΓΕ, μετά τις 15 Αυγούστου.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν προέκυψε τυχαία. Είναι πασιφανές πως το άνοιγμα του τουρισμού και των μεταφορών έγινε κατόπιν παραγγελίας των μεγαλοεπιχειρηματιών με συνοδό υποταγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις απαιτήσεις τους. Ο λαός έδειξε ατομική ευθύνη και ελαχιστοποίησε τα κρούσματα. Εσείς τι κάνατε κατά τη διάρκεια του lock down; Όταν μόνο στο νοσοκομείο μας οι υπηρετούντες δεν καλύπτουν εδώ και χρόνια τις ανάγκες σε κανονικές συνθήκες, πόσο μάλλον σε περίοδο έξαρσης την πανδημίας. Πώς ακριβώς πιστεύετε ότι θα ανταπεξέλθει το ήδη εξαντλημένο προσωπικό στο 2ο κύμα της πανδημίας, όταν ακόμη προσπαθεί να δρομολογήσει τα παραμελημένα περιστατικά της περιόδου “μένουμε σπίτι;”. Και όλα αυτά ενώ ξέρουμε πως λείπουν τουλάχιστον 6000 μόνιμοι ιατροί από το κατά τα άλλα “ενισχυμένο” σύστημα!» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται «γιατί η κυβέρνηση προχώρησε σε αύξηση της πληρότητας 100% στα αεροπλάνα και 85% στα πλοία, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχώς αυξανόταν; Γιατί τα μέτρα στα ΜΜΜ έχουν πάει περίπατο; Πώς γίνεται λόγος για ορφανά κρούσματα με ευθύνη των πολιτών όταν δεν γίνονται μαζικοί έλεγχοι του πληθυσμού και ενώ φαίνεται ότι η ασυμπτωματική φορεία ευθύνεται για πολλά νέα κρούσματα; Γιατί δεν ξεκίνησε ακόμη η 24ωρη λειτουργία όλων των Κ.Υ. πόλης, ώστε να αποσυμφορηθούν τα Τ.Ε.Π. του νοσοκομείου από μη επείγοντα περιστατικά; Γιατί δεν έγινε εξαρχής υποχρεωτικός ο προληπτικός έλεγχος με τεστ των τουριστών στις χώρες τους;».

Οι Τρικαλινοί γιατροί ζητούν από την Κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, το οποίο απέδειξε την αξία του, πριν η πανδημία πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.