Τελευταίες Ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο “Ένα καράβι ταξιδεύει…!”

Το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο “Ένα καράβι ταξιδεύει...!” στο χωριό Καστανιά Καλαμπάκας.

Το θέμα του εργαστηρίου ήταν εμπνευσμένο από το μυθικό καράβι Αργώ και φυσικά τις περιπέτειες των Αργοναυτών. Οι μικροί μας φίλοι έμαθαν για την τύχη του Ιάσωνα, τις δυσκολίες που συνάντησε και τα μυθικά πλάσματα με τα οποία πολέμησε μέχρι να ολοκληρώσει την αποστολή του και να φέρει πίσω στην Ιωλκό το Χρυσόμαλλο Δέρας. Έμαθαν για τις υδροφορίες της Αίγινας, μια γιορτή που οι ρίζες της φτάνουν μέχρι την Αργοναυτική εκστρατεία, αφού εκεί έκαναν στάση οι Αργοναύτες πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Κολχίδα, για το νησί Ανάφη που πήρε το όνομά της από το “φωτεινό” θεό Απόλλωνα που την εμφάνισε ξαφνικά για να βοηθήσει τον πλου της Αργούς και το νησί Θήρα που αρχικά ονομάστηκε “Καλλίστη” από τους Αργοναύτες και αναδύθηκε όταν ο Εύφημος πέταξε το όστρακό του στη θάλασσα.

Στη συνέχεια τα παιδιά έφτιαξαν με απλά υλικά το δικό τους καραβάκι και με οδηγό τη φαντασία έγραψαν μια ιστορία με τις περιπέτειες που φαντάζονται ότι θα συναντήσει το καράβι τους στα νησιά των Κυκλάδων!

Τέλος, διηγήθηκαν τις ιστορίες που επινόησαν στους φίλους τους και στους γονείς τους που συγκεντρώθηκαν για να τους ακούσουν.



Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας
















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.