Τελευταίες Ειδήσεις

Συγχαρητήρια επιστολή στο νέο Δήμαρχο Μετεώρων Θοδωρή Αλέκο από τον Δήμαρχο Σβάμπαχ Ματτίας Τυράουφ.

Συγχαρητήρια επιστολή  στο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μετεώρων κ. Θοδωρή Αλέκο  για την εκλογή του έστειλε ο Δήμαρχος Σβάμπαχ κ. Ματτίας Τυράουφ με τους χαιρετισμούς του για καλή επιτυχία στο έργο του και συνεργασία μεταξύ τους.
Στην πιστολή του αναφέρει:
Αξιότιμε Δήμαρχε κ. Αλέκο! Αγαπητέ συνάδελφε!
Με τα πιο θερμά συγχαρηρήρια από την πόλη των παραγωγών χρυσόκολλας, σας καλωσορίζω στο αξίωμα του νέου Δημάρχου Καλαμπάκας, αγαπητέ συνάδελφε κ. Αλέκο! Συγχαρητήρια για την εκλογή σας !
Πώς περνάει ο χρόνος! Το 2017 συμπληρώθηκαν ήδη 15 χρόνια ελληνο-γερμανικής φιλίας. Επειδή ως Δήμαρχος είχα τότε ανειλημμένες υποχρεώσεις με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα «900 χρόνια του Δήμου Σβάμπαχ», το ιωηλαίο μας μεταφέρθηκε στον Μάιο 2018. Πολύ ευχαρίστως θυμάμαι την παραμονή μου για τα δεκαπεντάχρονα της αδελφοποίησης ως συνοδός μιας ομάδας δημοτών με πολύ ενδιαφερόμενους Σβαμπαχιώτες καθώς και μιας σχολικής τάξης 15-χρονων και 16-χρονων μαθητών του Γυμνασίου «Adam Kraft» με έναν καθηγητή ελληνικής καταγωγής. Τους μαθητές μας τους υποδέχτηκε αμέσως μια τάξη του Α’ Γυμνασίου Καλαμπάκας και διδάχτηκαν το πρώτο μάθημα Ελληνικής Γλώσσας και μια ώρα ελληνικού χορού. Η φιλοξενία και οι πολλές πετυχημένες δραστηριότητες ήταν το καλύτερο παράδειγμα για τη ζωντανή συνεννόηση των λαών σε μια Ευρώπη που συγκλίνει συνεχώς περισσότερο.


Η ενίσχυση των ανταλλαγών νεολαίας αποτελεί για μένα ένα μεγάλο ενδιαφέρον, και χαίρομαι ιδιαίτερα που το Φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί μια αντεπίσκεψη Ελλήνων Γυμνασιόπαιδων, στο πόλη των παραγωγών χρυσόκολλας. Έχω φροντίσει ήδη, εκτός από τη βοήθεια με ιδέες, να χορηγήσει ο Δήμος Σβάμπαχ και μια οικονομική βοήθεια της ανταλλαγής μαθητών.
Σε συνέχεια αυτών των συναντήσεων θα ήθελα να σας εκφράσω την εκτίμησή μου και να σας γνωστοποιήσω πόσο πολύ θα χαρώ για μια συναδελφική ανταλλαγή απόψεων στα πλαίσια της αδελφοποίησης των Δήμων μας που υφίσταται ήδη 17 χρόνια.

Με τους καλύτερους χαιρετισμούς
Matthias Thurauf  Ματτίας Τύραουφ
Δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.