Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση Θοδωρή Αλέκου με ξενοδόχους


Συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Τρικάλων, με έδρα την Καλαμπάκα, πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων κ. Αλέκος και υποψήφιοι Δημοτικοί του Σύμβουλοι. Στο ξενοδοχείο Famissi Hotel, τους περίμεναν ο πρόεδρος Φαμίσης Σωτήρης, τα μέλη του Δ.Σ. Αλεξίου Σωτήρης, Γκόγκος Γεώργιος, Καΐκης Άγγελος, Νικολογιάννης Σπύρος, Ντόβας Μιχάλης και ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Κουρούπας Γιάννης.
Με μία εισαγωγή ξεκίνησε ο κ. Φαμίσης σχετικά με τις δραστηριότητες και τα θέματα που ασχολείται η Ένωση Ξενοδόχων. Αναλύθηκε η γενικότερη ποιότητα και δυναμική των καταλυμάτων του Δήμου Μετεώρων που αγγίζει τις πέντε χιλιάδες κλίνες. Παρουσιάστηκε η εκπροσώπηση της Ένωσης σε τουριστικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.
Ο κ. Νικολογιάννης επεσήμανε ότι το κλειδί της πετυχημένης ανάπτυξης όσον αφορά τα καταλύματα βασίζεται περισσότερο στην ποιότητα τους και λιγότερο στη ποσότητα. Συνολικά είπε, «είμαστε καλοί αλλά μπορούμε πολύ καλύτερα. Υστερούμε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εξειδίκευση του ξενοδοχιακού προσωπικού και στην παροχή υπηρεσιών. Τελικά τι μας συμφέρει οικονομικά και κοινωνικά, να έχουμε πολλούς επισκέπτες που θα αφήνουν λίγα ή  να έχουμε λιγότερους που θα αφήνουνε πολλά;». Τόνισε επίσης ότι «τουριστικά είμαστε έρμαια των μεγάλων Tour Operators» και ότι για να αλλάξει αυτό πρέπει να αναπτυχθεί η τουριστική ταυτότητα του τόπου μας, το λεγόμενο Brand Name.

Ο κ. Γκόγκος τόνισε ότι ο τουρισμός στον τόπο μας αποτελεί την κορωνίδα της ανάπτυξης μας και θα πρέπει να δοθεί η κατάλληλη ώθηση και η ανάπτυξη νέων δομών από τον αυριανό Δήμαρχο, ενώ θα πρέπει να διεκδικήσουμε ως Δήμος και τα ανταποδοτικά οφέλη που δικαιούμαστε λόγω των επιβαρύνσεων της μαζικότητας του τουρισμού στον τόπο μας.

Ο κ. Ντόβας επικεντρώθηκε στα αστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Καλαμπάκα και που δημιουργούν μία πολύ αρνητική εικόνα στους επισκέπτες. Το παράνομο παρκάρισμα, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, οι παράτυπες τοποθετήσεις τραπεζοκαθισμάτων και τα αδέσποτα, τόνισε, είναι τα κυριότερα προβλήματα που τραυματίζουν μέσο - μακροπρόθεσμα τον τουρισμό μας.
Ο κ. Κουρούπας τοποθετήθηκε σε πλήθος ζητημάτων δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην κακή αισθητική της πόλης μας που είναι καθρέπτης του πολιτισμού μας και σε ανύπαρκτες βασικές υποδομές όπως οι δημόσιες τουαλέτες σε Καλαμπάκα και Μετέωρα. Πρότεινε να υπάρξει συνεργασία των Δημοτικών και ιδιωτικών Μουσείων του τόπου μας που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη παραμονή των επισκεπτών στη περιοχή.
Συζητήθηκαν επίσης διάφορα άλλα ζητήματα που απασχολούν την Ένωση Ξενοδόχων και τη συνεργασία με το Δήμο μας, όπως η δημιουργία τμήματος ΤΕΙ τουριστικών επαγγελμάτων και η παραχώρηση χώρου για γραφείο και μέρος συνάντησης των μελών της Ένωσης.
Ο κ. Αλέκος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα μέλη της Ένωσης σημειώνοντας ότι συνάντηση μίας ώρας αποδείχθηκε πολύ λίγη για το πλήθος ζητημάτων που υπάρχουν γύρω από τον τομέα των Ξενοδοχείων και του Τουρισμού για τον τόπο μας. Τόνισε ότι η παρουσία ξεχωριστού περίπτερου και ομάδας ως Δήμος Μετεώρων στις εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις τουρισμού είναι πλέον απαραίτητη  για την διασφάλιση της τουριστικής ταυτότητας και ανάπτυξης της περιοχής μας. Κατανοώντας την αναγκαιότητα και την κρισιμότητα της ιδανικότερης εκπροσώπησης του Δήμου Μετεώρων σε όλα τα θέματα τουρισμού, δεσμεύτηκε για την πρόσληψη ειδικού συμβούλου Τουρισμού που θα βρίσκεται και θα ενημερώνει τόσο τον ίδιο τον κ. Αλέκο όσο και τον αυριανό Αντιδήμαρχο Τουρισμού και θα συνεργάζεται με την Ένωση Ξενοδόχων .


ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣ»





























Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.