Τελευταίες Ειδήσεις

Θοδωρής Αλέκος-Αυτοψία στην περιοχή του Προφήτη Ηλία


Αυτοψία στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, στη Καλαμπάκα, πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος και υποψήφιοι Δημοτικοί του Σύμβουλοι.
Με αφετηρία την  Ξυλογλυπτική Σχολή, η ομάδα του κ. Αλέκου επιθεώρησε τα δύο παρατημένα κτίρια πίσω από τη Σχολή, ιδιοκτησίας του Δασαρχείου, τα οποία βρίσκονται σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση. Στη συνέχεια ανηφόρισε το πέτρινο μονοπάτι που οδηγεί στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία το οποίο λόγω της έντονης εγκατάλειψής του έχει υποστεί βανδαλισμούς στο παρελθόν.
Από την κορυφή του όμορφου λόφου, με απέραντη θέα προς τα Μετέωρα, την πόλη της Καλαμπάκας, τα όρη της Τριγγίας, του Κόζιακα και τον Θεσσαλικό κάμπο, τα μέλη της ομάδας, ατενίζοντας το μέλλον του τόπου, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες σχετικά με την ολοκληρωμένη ανάδειξη της εγκαταλελειμένης αυτής περιοχής, με στόχο την επισκεψιμότητα της από ντόπιους και επισκέπτες.
Κατηφορίζοντας το λόφο κατευθήνθηκαν στο χώρο των παλιών σφαγείων, ένα μέρος επίσης παρατημένο. Σημειώνεται ότι σε αυτό το σημείο υπάρχουν παρατημένα σκυλιά από το Δήμο. Ο πρόεδρος του συλλόγου «Η Στέγη», κ.Κτενάς Χρήστος με εθελοντική προσφορά και προσωπική εργασία, τα φροντίζει,  όπως και πάρα πολλά αδέσποτα σκυλιά που έχει η πόλη μας, ένα πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Η ομάδα του κ. Αλέκου ολοκλήρωσε την αυτοψία της με επιθεώρηση του άλλοτε κορυφαίου ξενοδοχείου «ΞΕΝΙΑ», που δεσπόζει στη περιοχή επίσης εγκατελελειμένο και χρόνο με το χρόνο αποσυντίθεται. Οι υποψήφιοι σύμβουλοι και ο επικεφαλής τους, είδαν από κοντά τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζει η ξενοδοχιακή μονάδα, ιδιοκτησίας του Δήμου Μετεώρων, είδαν όμως και τις προοπτικές που ξεδιπλώνονται με την συντήρηση του κτιρίου και την ανάπλαση του χώρου.
Ο κ. Αλέκος χαρακτήρισε «εγκληματική» την μέχρι τώρα αδυναμία αξιοποίησης ενός τόσο κορυφαίου και ιστορικού ακινήτου, σε μία περιοχή «φιλέτο», με αποκορύφωμα την πρόσφατη παταγώδη αποτυχία του νυν Δημάρχου , κ. Σινάνη, να προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος  του «ΞΕΝΙΑ» που θα ερχόταν με την άντληση 2,5 εκατομμυρίων  ευρώ από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να χαθούν τα χρήματα και ο Δήμος μας να μετρά ζημίες με την μη αξιοποίηση του χώρου.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣ»











































Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.