Τελευταίες Ειδήσεις

« ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»


Του συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα- Ανεξάρτητος Δήμος»
      Του υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων
                                Θ Ο Δ Ω Ρ Η    Α Λ Ε Κ Ο Υ
Βρήκε λοιπόν ημέρα ο σημερινός Δήμαρχος ν’απευθύνει τα κατηγορώ του. Μεγάλη Πέμπτη παρακαλώ ,κατ’εξοχήν ημέρα που το θείο δράμα κορυφώνεται,την ημέρα του Μυστικού Δείπνου,την ημέρα που η Εκκλησία μας συγκλονίζει παρουσιάζοντάς μας τη Σταύρωση του Θεανθρώπου, την ημέρα που μια από τις τελευταίες νουθεσίες του Ιησού προς τους μαθητές του ήταν « Αγαπάτε αλλήλους», σαν πιστός χριστιανός καθώς φαίνεται, δεν σεβάστηκε ούτε την Μεγάλη Εβδομάδα, για να περάσει πάλι στο προσκήνιο, με απίστευτες αναφορές και ανακρίβειες ,τέτοιες που είχαν τα χαρακτηριστικά του πολιτικού παραλογισμού. Το θέατρο λοιπόν στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σ’όλο του το μεγαλείο!
Αφού λοιπόν το είχε τόσο μεγάλη ανάγκη,θα έπρεπε πρώτα  να κάνει την αυτοκριτική του,,να προβεί με σεμνότητα και ταπεινότητα  σ’έναν αυτοέλεγχο και γιατί όχι –ως μεγάλη εβδομάδα – και σε μια αυτομεμψία  και αντ’αυτού είδαμε ως ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω, να «λιθοβολεί» ως « ενόχους» τους πολιτικούς του αντιπάλους.

                                                  2
Μετά την μεγάλη πολιτική γκέλα –ολίσθημα θα το έλεγα –της εξαπάτησης των συνδημοτών με λόγο αντιγραφή,μας προέκυψε και η υιοθέτηση του σλόγκαν «Εμείς συνεχίζουμε…εσείς πατάτε!!»,ως φράση ιδιαίτερα προσφιλής προς τον δήμαρχο, που συχνά πυκνά τη χρησιμοποιεί για τους                                                
έχοντες διαφορετική άποψη,κοντολογίς για τους πολιτικούς του αντιπάλους (έστω και χαριτολογώντας)!!

Κύριε Δήμαρχε τι θεωρείτε πως είναι το Δημαρχείο: CLUB PRIVE με face control για τους λίγους τους ισχυρούς και εκλεκτούς,οι οποίοι προκύπτουν κατόπιν συστάσεων ή το σπίτι όλων των συνδημοτών μας;Ένα Δημαρχείο δεν είναι ούτε ο εξοπλισμός ,ούτε οι τοίχοι,ούτε τα έπιπλα,διότι πάνω απ΄όλα είναι οι άνθρωποι. Το Δημαρχείο είναι το σπίτι του δημότη και θα μπορούσαμε να πούμε πως κάποιος πετυχαίνει το στόχο του όταν κάθε πολίτης –δημότης του Δήμου Μετεώρων ,του Δήμου της καρδιάς μας αισθάνεται άνετα σ’αυτόν το χώρο , «σαν στο σπίτι του»!
Αγαπητοί μου συνδημότες ,
Δυστυχώς πρέπει να το αποδεχθούμε.
Οι εποχές έχουν αλλάξει. Ουδείς πλέον νιώθει την ανάγκη της αυτοκριτικής. Κρίνουμε μόνον τους άλλους και εξυμνούμε τους εαυτούς μας.
Ο κύριος Δήμαρχος θεωρώντας τον εαυτό του «αλάνθαστο» , «αυθεντία», «παντογνώστη»,για άλλη μια φορά,θεώρησε σκόπιμο  να προβεί σ’αυτές τις απίστευτες αναφορές και μάλιστα με  ιδιαίτερα σκωπτικό ύφος!
                                                3
 Ως ακριβοθώρητος σταρ του κινηματογράφου, μίλησε με ύφος πολιτικού ηθοποιού, βραβευμένου με Όσκαρ, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τον πολιτικό λαϊκισμό.
Διακατεχόμενος από έναν απίστευτο οίστρο ,μίλησε από τη μία πλευρά για ικανότητες ,για την ύπαρξη ώριμων μελετών για την προώθηση των έργων και από την άλλη για διασυνδέσεις με την κεντρική πολιτική σκηνή,για προσωπικές γνωριμίες και παρεμβάσεις που αυτός έχει, χωρίς τις οποίες δύσκολα θα προχωρούσαν τα έργα!!!
Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν ,για μια ακόμη φορά. Μόνιμη επωδός ,σ’αυτό το ατέλειωτο σήριαλ των αναφορών του ό,τι για ότι δεν έγινε  π.χ. το Ξενία ,φταίνε οι αντίπαλοι,φταίει το
γεγονός ότι ο κ.Αλέκος δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο ποτέ;Αυτός ήταν ο υπεύθυνος που δεν πήρατε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ;Αλήθεια εδώ δεν ίσχυσαν οι ικανότητές σας ,οι διασυνδέσεις και οι γνωριμίεςσας;
Δεν είμαι σίγουρος αν ένας σκηνοθέτης αυτού του τόσο κακοπαιγμένου θεάματος-θεάτρου ,θα μπορούσε  να είναι περισσότερο εξοργιστικός.Ευτυχώς που αυτή η ανείπωτη  υποκρισία έχει πλέον ημερομηνία λήξης και αυτή είναι η 26η του Μάη.     
Αγαπητέ κύριε Σινάνη,
Στη ζωή μας ,ως άνθρωποι, έχουμε ένα πρόβλημα. Κρίνουμε τους άλλους με βάση τις δικές μας δυσκολίες,όταν εμείς βρισκόμαστε στο πουθενά ,όταν εμείς βιώνουμε ένα αδιέξοδο. Τότε αισθανόμαστε καλύτεροι απ’αυτούς,τότε πιστεύουμε ότι κάτι έχουμε πετύχει στη ζωή μας.
                                         4
Αισθανόμαστε υπέροχα να κουνάμε το δάχτυλο ,να κατακεραυνώνουμε τους αντιπάλους μας ,την ίδια στιγμή που εμείς πνιγόμαστε!Είναι βλέπετε ο παρορμητισμός !                                             
                  Κύριε Σινάνη,
Δεν σας ενοχλεί ,απ’ότι αντιλαμβάνομαι  η ζοφερή πραγματικότητα και συνεπαρμένος από τον οίστρο της προβολής σας ζήσατε ένα όνειρο!
Να ξέρετε όμως πως τα όνειρα είναι ο εαυτός μας που βάζουμε στη γωνία,είναι αυτό που κρύβουμε επιμελώς μέσα μας. Κατά κανόνα έχουν μεγάλη φαντασία και ακραίες δόσεις μυθοπλασίας!
Όλη αυτή η ακράτεια συναισθημάτων,η υπεραπλούστευση των πάντων ,η χρήση υπερθετικού βαθμού ,οι  χειμμαρώδεις  εξομολογήσεις το επιβεβαιώνουν
Να ξέρετε ένα πράγμα, πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι –όπως εσείς- φανατικοί οπαδοί της υπερβολής και του ονειρικού παροξυσμού,φοβούνται τόσο πολύ την αλήθεια ,την πραγματικότητα ,όσο κανείς άλλος άνθρωπος! Το κάνουν αυτό
γιατί φοβούνται το ξεσκέπασμα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πιο ηττημένοι απ’όλους. Μέσα τους κατοικεί η απόλυτη ανασφάλεια και αβεβαιότητα.-

                                                              Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.