Τελευταίες Ειδήσεις

Στην «ΑΡΩΓΗ» ο Θοδωρής Αλέκος


Τον σύλλογο ατόμων με αναπηρία , στα Τρίκαλα, επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μετεώρων κ. Αλέκος και υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι. Εκεί τους περίμενε η πρόεδρος του συλλόγου κα. Καϊμά Ελένη.
Υπήρξε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις πλούσιες δράσεις του συλλόγου αλλά και τις ανισότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρίες.
Στο μικρό αλλά φιλόξενο χώρο του συλλόγου, η ομάδα του κ. Αλέκου είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με δύο πολύ χαρούμενα παιδιά, την Παρασκευή από την Βασιλική Καλαμπάκας και τον Μιχάλη από την Οιχαλία Τρικάλων, ο οποίος μάλιστα υποσχέθηκε στον κ. Αλέκο ότι σε λίγο καιρό που θα είναι δήμαρχος θα τον επισκεφθεί στην Καλαμπάκα.
Η κα. Καϊμά, εξέφρασε έντονα τη δυσαρέσκεια της για την απαξιωτική στάση που διατηρεί  η σημερινή δημοτική αρχή Μετεώρων απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία. Μεταξύ άλλων ανέφερε ένα χαρακτηριστικό περιστατικό: « Όλοι γνωρίζουν ότι η περισυλλογή των καπακιών από τα πλαστικά μπουκάλια νερού, βοηθά την απόκτηση αναπηρικού καροτσιού για συνανθρώπους μας με αναπηρία. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2017 και έπειτα από πρωτοβουλία μέλους μας, ζητήσαμε ως σύλλογος μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς το Δήμο Μετεώρων, να τοποθετήσουμε χωρίς καμία επιβάρυνση προς το Δήμο, σε κάποια κεντρικά σημεία της Καλαμπάκας, ειδικά κουτιά με την ονομασία «Καπακούλης» όπου θα μπορούσε ο καθένας να πετάει τα πλαστικά καπάκια εκεί και έτσι να  λειτουργήσει ένας κουμπαράς στήριξης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Δυστυχώς, όχι απλά δεν δέχτηκαν, αλλά από τότε ακόμη περιμένουμε απάντηση.»

Εύλογα ρώτησε ο κ. Αλέκος: « Από όσο γνωρίζω, οι δράσεις σας στη Καλαμπάκα είναι αρκετές και ως σύλλογος επισκέπτεστε συχνά την πόλη μας. Προσπαθήσατε ποτέ, να γνωριστείτε με το δήμαρχο και να τον ρωτήσετε για αυτό το θέμα; »
Η απάντηση που πήρε ήταν αποκαρδιωτική, και η ομάδα του κ. Αλέκου για μια στιγμή ένοιωσε ντροπή για τον τόπο της. « Εντάξει εμείς δεν μπορούμε ως σύλλογος, όπως καταλαβαίνεις, να ανεβούμε στο δημαρχείο, αφού δεν υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ. Αυτό δεν πειράζει, το καταλαβαίνουμε. Αυτό που μας πικραίνει είναι ότι ποτέ δεν κατέβηκε ο ίδιος για να μας γνωρίσει, βλέπεις για αυτόν μάλλον είμαστε άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας και ασήμαντοι».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) το 13 - 14% του πληθυσμού εμφανίζει κάποιο βαθμό αναπηρίας, επίκτητο ή εκ γενετής. Σε αυτό το ποσοστό εντάσσονται άνθρωποι με: κινητική αναπηρία, αισθητηριακή αναπηρία, ψυχική αναπηρία και νοητική αναπηρία.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣ





















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.