Τελευταίες Ειδήσεις

Στο «Βοήθεια στο σπίτι» ο Θοδωρής Αλέκος


Την Κοινωνική Δομή «Βοήθεια στο σπίτι», στη Διάβα, επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων κ. Αλέκος και υποψήφιοι Δημοτικοί του Σύμβουλοι. Εκεί τους περίμενε η προϊσταμένη του παραρτήματος Παπανίκου Αγλαΐα.
Μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον με χαμόγελα και φιλικότητα εξελίχθηκε η ενημέρωση, αφού το προσωπικό που αποτελείται από δυναμικές γυναίκες (κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια, οικογενειακή βοηθό), και κυρίως η κ. Παπανίκου θυμήθηκαν τις «παλιές» καλές εποχές με τον κ. Αλέκο, έναν από τους πρωτεργάτες που δημιουργήσανε αυτή τη δομή στον τόπο μας και τις έντονες οικονομικές δυσκολίες και περιπέτειες του παρελθόντος, που όμως λόγω καλής συνεργασίας μεταξύ τους, ξεπεράστηκαν.
Περιγράφηκαν οι δράσεις της δομής κυρίως προς τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους οι οποίοι ζούνε μόνοι τους το περισσότερο χρόνο στα χωριά μας και νοιώθουν πλέον, μετά από τόσα χρόνια, το προσωπικό της «Βοήθειας στο Σπίτι» σαν δικά τους παιδιά. Η συμβουλευτική, η ψυχολογική υποστήριξη και οι εργασίες στο σπίτι των ευπαθών ομάδων και ανθρώπων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν είναι το λειτούργημα που προσφέρει αυτή η δομή.

Με χαρά η ομάδα του κ. Αλέκου έμαθε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με τις υποδομές ή με τη συνεργασία με το Δήμο, ενώ πλέον ευχάριστο είναι το γεγονός ότι επιτέλους το προσωπικό οδεύει προς την μονιμοποίηση του.
Σημειώνεται ότι το παράρτημα «Βοήθεια στο Σπίτι» της Διάβας, προσφέρει τις υπηρεσίες του σε περίπου εκατό νοικοκυριά της γύρω περιοχής.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣ»















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.