Τελευταίες Ειδήσεις

Ομιλία υποψηφίου Δημάρχου Μετεώρων Θοδωρή Αλέκου


Αγαπητές φίλες συμπολίτισσες και φίλοι συμπολίτες , κυρίες και κύριοι.
Θέτω την υποψηφιότητα μου ως Δημάρχου στο Δήμο Μετεώρων και  ζητώ τη στήριξή σας καθώς πιστεύω στην προοπτική αυτού του τόπου. Σας καλώ όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις απόψεις μας, τις γνώσεις μας και τα όνειρά μας για να φτιάξουμε ένα καινούργιο  και ανεξάρτητο από κομματικές πεποιθήσεις Δήμο Μετεώρων. Ένα Δήμο πρότυπο σε όλη την Ελλάδα, στην οποία και είναι πασίγνωστος.   Ελάτε  να  δημιουργήσουμε ένα Δήμο όπου οι ανάγκες των πολιτών έρχονται πάντα πρώτες, διότι  ένας Δήμος πρέπει να  ανήκει σε όλους. Στις εκλογές της 26ης Μαΐου προσδοκώ από όλους σας να  συνταχθείτε μαζί μου και να με τιμήσετε  με την ψήφο σας,  ώστε να σας εκπροσωπήσω επάξια για ένα καλύτερο μέλλον.  Μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε το Δήμο μας όσον αφορά τον Τουρισμό, την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη λειτουργία του,  την ποιότητα ζωής,  το πράσινο και τη  καθαριότητα, τον πρωτογενή Τομέα, την επιχειρηματικότητα, την  ανάπτυξη, την απασχόληση, την Κοινωνική Μέριμνα, τον εθελοντισμό, την αειφόρο Ανάπτυξη, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την  παιδεία.  Ονειρευόμαστε και έχουμε ως προτεραιότητα την κατασκευή και λειτουργία Δημοτικού κολυμβητηρίου στην πόλη της Καλαμπάκας , την ανάδειξη και προώθηση του όρους Τριγγία ως ιδανικού προορισμού για ορειβατικό σκι και σκι αντοχής. Tην κατασκευή και λειτουργία αθλητικού και προπονητικού κέντρου στον Ασπροπόταμο.  Στο πρόγραμμά μας είναι η ανάπλαση και η αξιοποίηση του λόφου του Προφήτη Ηλία ως χώρου αναψυχής.
Σκοπεύουμε να αναδείξουμε την παλιά πόλη της Καλαμπάκας όπως επίσης να προστατεύσουμε το νέο σχέδιο πόλεως με αντιπλημμυρικά έργα. Είμαστε κοντά στους αγρότες, για αυτό και θα κατασκευάσουμε μικροφράγματα, λιμνοδεξαμενές άρδευσης και έργα υποδομής για τις κτηνοτροφικές μονάδες.  Ξεχωριστό και πρωταγωνιστικό ρόλο ασφαλώς θα έχει για μας το Μνημείο μας, τα Μετέωρα. Που ενώ έχουμε την ευλογία να ζούμε σε αυτό το μοναδικό τόπο, με την αστείρευτη φυσική και πολιτισμική του κληρονομιά, είμαι πλέον πεπεισμένος ότι δεν έχουμε συμβάλλει ως δήμος μέχρι τώρα στην ολοκληρωμένη προστασία του και ανάδειξή  του. Είναι επιτακτική ανάγκη να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να αλλάξουμε σελίδα, μία σελίδα που θα μείνει στην Ιστορία. Αυτά είναι  μόνο ένα δείγμα από τα όσα πρόκειται να κάνουμε για την πόλη της Καλαμπάκας και τα χωριά μας. Στόχος είναι να αναδείξουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και να τον πάμε μπροστά.

Είμαι ανεξάρτητος  υποψήφιος και θα παραμείνω ανεξάρτητος και ως Δήμαρχος.  Αυτό σηματοδοτεί και το λογότυπο μας, που αποτελείται από όλα τα χρώματα και τον ήλιο που ανατέλλει από τα Μετέωρα, δηλαδή ένα νέο ξεκίνημα. Όσο αφορά τους υποψηφίους του συνδυασμού μου, μας ενδιαφέρει μόνον η διάθεση να εργαστούν για τον τόπο, το ήθος  και η αξιοσύνη τους και όχι η κομματική  ταυτότητα. Δηλώνω  ότι, όταν εκλεγώ Δήμαρχος, δεν θα αντιμετωπίσω με διαφορετικό μάτι τους συνδημότες μου, λόγω της πολιτικής ή  ιδεολογικής τους προτίμησης. Δηλώνω  ότι δεν απευθύνθηκα σε κανένα κόμμα, για να εξασφαλίσω το «κομματικό χρίσμα», διαδικασία άλλωστε απόλυτα ξεπερασμένη.  Κάθε στήριξη, από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο κι αν προέρχεται φυσικά και θα γίνεται αποδεκτή. Πιστεύω ότι τα κόμματα έχουν ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα πρέπει να ασχοληθούν με τα μεγάλα προβλήματα που έχει η χώρα μας (Οικονομία, Ασφαλιστικό, Εργασιακές σχέσεις, Ανεργία, Εθνικά θέματα) και εκεί θα κριθούν. Δεν πρέπει τα κόμματα να παρεμβαίνουν για τη συγκρότηση των συνδυασμών ή να υποδεικνύουν ποιος θα είναι Δήμαρχος Μετεώρων ή Δημοτικός ή τοπικός σύμβουλος.
Είναι ευθύνη και των υποψηφίων, αλλά και των πολιτών να λειτουργήσουμε με κριτήρια την ικανότητα, την εντιμότητα, την εμπειρία, τη γνώση και όχι με δήθεν κομματικό πατριωτισμό.
 Σας δηλώνω ότι οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι του συνδυασμού, είναι άνθρωποι από όλα τα κόμματα. Δεν ζήτησα από κανέναν  να αποποιηθεί την ιδεολογία του. Ζήτησα όμως και ζητώ να συνεργαστούμε πέρα και πάνω από τις κομματικές μας προτιμήσεις βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα αυτό που  μας ενώνει περισσότερο,  την προκοπή και την ανάδειξη του τόπου μας.
Όλοι μαζί αποτελούμε ένα ανθρώπινο σύνολο με τα απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας, παλιό και νέο, μια συνύπαρξη με κοινούς στόχους, με αγάπη για το Δήμο των ονείρων μας, το Δήμο της καρδιάς μας.
Με πίστη στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, με αδιαπραγμάτευτη αρχή τη λειτουργία των θεσμών και των κανόνων, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου Δήμου, σας καλώ όλους να επιστρέψουμε το Δήμο εκεί που ανήκει ,  κοντά στον πολίτη. Ώρα για δράση!! Πάμε για τη νίκη.  




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.