Τελευταίες Ειδήσεις

Έκλεισε η Ακρόπολη μετά το χτύπημα του κεραυνού-4 τραυματίες - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες



Έκλεισε η Ακρόπολη μετά το χτύπημα του κεραυνού. 4 τραυματίες - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίεςKλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο. Δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.
Τραυματίες άφησε πίσω του το ξαφνικό μπουρίνι που συνοδεύονταν από κεραυνούς και έπληξε το κέντρο της Αθήνας.
Ένας από τους κεραυνούς έπεσε περίπου στις 4.30 το απόγευμα κοντά στα εκδοτήρια εισιτηρίων στην Ακρόπολη προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων.
Πρόκειται για δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες, που χτυπήθηκαν από τον κεραυνό, και δύο τουρίστες που φέρουν ελαφρά τραύματα από σπασμενα τζάμια.
Και τα 4 άτομα διακομίστηκαν στον Ευαγγελισμό. Οι δύο τουρίστες δεν φέρουν σοβαρά τραύματα και πιθανότατα θα πάρουν εξητήριο. 

Οι δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες φέρουν πολλά τραύματα και εκδορές από τα θραύσματα χωρίς ωστόσο να είναι σοβαρά.
Ωστόσο θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις με κεραυνούς και ηλεκτροπληξίες.
Κακοκαιρία: 100 κεραυνοί έπεσαν σήμερα στην Αττική, ο ένας στην Ακρόπολη
Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού
Κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο. Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια. Όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον κεραυνό που τραυμάτισε 4 ανθρώπους
Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον κεραυνό στην Ακρόπολη. "Ήταν γεμάτη αίματα και με μαλλιά καμμένα". Διέλυσε φυλάκιο και τραυμάτισε 4 ανθρώπους.
Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες για τον κεραυνό που έπεσε στην Ακρόπολη νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (17.04.2019), με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 άνθρωποι.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, δύο τουρίστες περιέγραψαν τα όσα τρομακτικά έζησαν στην Ακρόπολη. Όπως είπαν, ο κεραυνός χτύπησε έναν βράχο, και κομμάτια αυτού πετάχτηκαν.
Ανέφεραν επίσης ότι ήταν κοντά σε μία από τους τραυματίες, η οποία ήταν μέσα στα αίματα και με καμμένα μαλλιά!

 «Μια λάμψη μ’ έριξε κάτω, δεν ξέρω πως βγήκα» – video
Τα όσα έζησε περιγράφει αρχαιοφύλακας της Ακρόπολης. Εγκαύματα παντού από τον κεραυνό που την χτύπησε! "Ένιωσα μια λαμψη που με έριξε κάτω".
Σοκάρουν τα όσα διηγούνται οι τραυματίες από τον κεραυνό που έπεσε στην Ακρόπολη νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (17.04.2019) προκαλώντας πανικό.
Όπως δηλώνει μια από αυτούς στο Star, αρχαιοφύλακας, ξαφνικά κατάλαβε μια λάμψη και βρέθηκε στο έδαφος. Δείχνοντας τα τραύματά της στην κάμερα, φαίνεται πως έχει καεί. Όπως δήλωσε είναι νέα στη δουλειά, και προσελήφθη με 8μηνη σύμβαση.

Απίστευτο βίντεο με τους κεραυνούς στην Αθήνα από το ABC 
Σαν εικόνες από μεγάλη παραγωγή του Χόλιγουντ: κάπως έτσι περιγράφει το αμερικανικό δίκτυο ABC τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα στη διάρκεια της καταιγίδας που έπληξε νωρίτερα την Αθήνα.
Στο βίντεο φαίνονται οι εκατοντάδες κεραυνοί που έσκισαν τον ουρανό του λεκανοπεδίου και έκαναν τον ορίζοντα να μοιάζει με σόου ειδικών φωτιστικών εφέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.