Τελευταίες Ειδήσεις

Ανάλυση της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Συνδυασμού «Δύναμη Ευθύνης» του εκ νέου Υποψηφίου Δημάρχου κ. Χρήστου Σινάνη


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ,
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΔΗΜΟΤΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Αυτό που συνειδητοποιώ καθημερινά είναι πως τελικά επιλέγουμε ανάγκες και επιθυμίες βάσει «φθηνών» κριτηρίων, εξαπατώντας και αποπροσανατολίζοντας κυρίαρχα τον εαυτό μας ασύστολα.
Βάζουμε στη σκέψη μας ,στο μυαλό μας, αφιλτράριστα πράγματα και εθελοτυφλούμε για έναν και μόνο λόγο : Για να αισθανθούμε πιο άνετα και να αποφύγουμε ευθύνες και άβολες καταστάσεις.
Δεν με παραξενεύουν πλέον τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της σημερινής δημοτικής αρχής,η οποία το μόνο που γνωρίζει για τα κακώς έχοντα είναι να επιτίθεται-άμεσα ή έμμεσα δεν έχει σημασία- στους άλλους δηλ. στους αντιπάλους, για τη δική της αδράνεια (ίδε αναφορά στο ΞΕΝΙΑ).

Κύριε Δήμαρχε,
Θα ξεκινήσω τις αναλύσεις μου με ένα γνωστό moto:
«Ποτέ μη ξεκινάς έναν αγώνα αν ο φόβος της ήττας επισκιάζει την προοπτική της νίκης!»


Χαράς ευαγγέλια λοιπόν, η διαδικασία ανακοίνωσης του 60% των υποψηφίων του γενικού ψηφοδελτίου, από τον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο κ. Χρίστο Σινάνη. Μόνον που προσπαθούσα εγώ προσωπικά να δω αυτή τη χαρά και παρά την προσπάθειά μου ατυχώς δεν μπόρεσα να την αποτυπώσω πουθενά. Κυρίαρχα όμως στο πρόσωπο του κυρίου Δημάρχου ο οποίος προσπαθούσε ανέκφραστα, κατεχόμενος από απίστευτο άγχος, να ολοκληρώσει την ομιλία του!
Ούτε ένα κόμμα, ούτε μια τελεία, εκτός κι αν αυτά μπαίναν χωρίς να τα αντιληφθεί κανείς. Ξύλινα χειροκροτήματα –μερικές φορές σου έδιναν την εντύπωση ότι ήταν χειραγωγημένα- για πράγματα αυτονόητα, για τα οποία δεν χρειάζεται κανείς να χειροκροτεί. Τελικό συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Δήμαρχος αγνοεί το γεγονός ότι πριν μπορέσεις να εμπνεύσεις συναισθήματα, πρέπει να σε έχουν πλημμυρίσει εσένα τον ίδιο! Πριν καταφέρεις να συγκινήσεις πρέπει να συγκινηθείς ο ίδιος και για να πείσεις το ακροατήριο πρέπει πρώτα εσύ ο ίδιος να πιστεύεις αυτά που λες!!
Λόγος συνθηματικός ,ξύλινος πολιτικά, λόγος υπεροπτικός ,λόγος άκρατου και υπερτιμημένου αυτοπροσδιορισμού, λόγος εγωκεντρικός, λόγος παραπλανητικός, λόγος επικίνδυνα διχαστικός. Παραθέτω μερικά μαργαριτάρια: «Δεν βάλαμε ταμπέλες. Δεν φοράμε φερεντζέ. Μακριά από λαϊκισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν υποκύψαμε σε συμφέροντα (Αλήθεια ποια συμφέροντα υπονοεί; Δεν πρέπει να τα γνωρίζουν οι πολίτες;), Στάθηκα όρθιος με προγραμματισμό, μεθοδικότητα και πολλή δουλειά. Κάναμε έργα που πολλοί τα θεωρούσαν ακατόρθωτα. Και κλείνω με το απείρου κάλλους κλισέ του συνδυασμού: ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!
Κύριε Δήμαρχε δεν γνωρίζετε πως το τίμημα της μεγαλοσύνης είναι η ευθύνη; Τα καλύτερα και τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο δεν μπορείς να τα δεις ή να τα αγγίξεις.Τα αισθάνεσαι μόνο με την καρδιά!
Δυστυχώς κ. Δήμαρχε η ομιλία σας, σας κατέταξε στους ανθρώπους που έχουν πάρει διαζύγιο από την αλήθεια!Προβλέπω πως τελικά θ’αποδειχθήτε ένα καράβι με κακό τιμονιέρη και αδύναμο πλήρωμα !
Θα μπορούσα να πω πολλά για την ομιλία –άλλωστε νωπά είναι ακόμη και άλλα σχόλια που σε καμιά περίπτωση δεν περιποιούν τιμή για τον κύριο Δήμαρχο- θα κλείσω όμως αυτή την αναφορά με ένα υπέροχο λογοπαίγνιο του ‘Αγγλου συγγραφέα Λιουίς Κάρολ:
Αυτή εδώ τη μαρμελάδα μπορείτε να την τρώτε όποια μέρα θέλετε εκτός από σήμερα!Βεβαίως συμβολίζει την ανυπαρξία και το άτοπο του παρόντος. Ο Σουρεαλισμός είναι κάτι το υπέροχο.
Επανέρχομαι με μια δεύτερη διαπίστωση. Το ακροατήριο.
Κοινή διαπίστωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνδημοτών μας ,ακόμη κι από αυτούς που στηρίζουν την υποψηφιότητα του κυρίου Σινάνη ότι, παρά την μεγάλη κινητοποίηση, η συγκέντρωση ήταν πολύ κατώτερη του αναμενομένου και συνοδεύτηκε μάλιστα με ηχηρότατες απουσίες ,οι οποίες κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν και θα σχολιαστούν ιδιαίτερα τις επόμενες ημέρες.Κατά την ταπεινή μου άποψη πέρασαν σημαντικά μηνύματα για το τι μέλλει γενέσθαι.
Τρίτη διαπίστωση. Η κατάρτιση του ψηφοδελτίου.
Οι προσπάθειες του κ. Σινάνη ,σε ότι αφορά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου κρίνω ότι δεν απέδωσαν του αναμενόμενους καρπούς, θα έλεγα πως απέτυχαν παταγωδώς! Και εξηγούμαι:
Εν ενεργεία δήμαρχος,δύο μήνες προ των εκλογών ανακοινώνει το 60% του ανώτατου αριθμού του γενικού ψηφοδελτίου,εκ των οποίων οι 12 (δωδεκα) εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι και 3 (τρεις) πρώην υποψήφιοι που δεν εκλέχτηκαν.Αυτό κι αν δεν λέγεται ευχέρεια επιλογών ! Βεβαίως αν θέλετε να αναλύσουμε και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ,εκ των οποίων ο Δήμαρχος ορμώμενος ,επέλεξε και τους άλλους υποψηφίους ,εγώ θα σταθώ σε ένα παράδειγμα ,ιδιαίτερα ανάγλυφο και αυτό είναι η επιλογή του κ. Ρουστάνη.
Κύριε Δήμαρχε,
Μπορεί κάποιος να ξεγελά πολλούς για λίγο, ή λίγους για πολύ . Ποτέ όμως δεν μπορεί να ξεγελά πολλούς για πολύ! Δεν υπάρχει μεγαλείο εκεί που δεν υπάρχει απλότητα και αλήθεια!
Εξηγούμαι λοιπόν – τον κ. Ρουστάνη τον κρίνω μόνον πολιτικά,διότι άλλως δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί του.
Η επιλογή του Κ. Ρουστάνη, ο οποίος δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τον συνδυασμό του κ. Σακελλαρίου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής, δεν παρέστη παρά μόνο σε δύο-τρεις συνεδριάσεις κι αν δεν κάνω λάθος στην αρχή! Κι αυτά όλα μέσα σε πέντε (5) ολόκληρα χρόνια!

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ, ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΛΑΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ:
Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, άρθρο 10, παράγραφος 1: Υποχρεώσεις και δικαιώματα δημοτικών συμβούλων, οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και ενημερώνουν σε περίπτωση απουσίας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παράγραφος 4 : Αν ένας δημοτικός σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις ( 3 ) συνεχείς συνεδριάσεις ,ο Πρόεδρος οφείλει να ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας,ο οποίος μπορεί και να τον θέσει σε αργία με απόφασή του και σε περίπτωση υποτροπής να τον κηρύξει έκπτωτο. Αν ένας σύμβουλος δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις ( 3 ) μήνες μέσα στο ίδιο έτος ,χωρίς την άδεια του δημοτικού συμβουλίου ,ο Γενικός Γραμματέας τον κηρύσσει έκπτωτο!!!!!
Παρά τις συνεχείς οχλήσεις της αντιπολίτευσης ,αγαπητέ κύριε δήμαρχε εσείς κωφεύατε. Εδώ μιλάμε για πέντε (5 ) ολόκληρα χρόνια!!!! απουσίας και δεν κάνατε καμιά ενέργεια προφανώς εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, για να τον έχετε στο ψηφοδέλτιό σας!!!
Αυτό εσείς λοιπόν το βαπτίζετε αγάπη για τον τόπο, διάθεση για προσφορά, δύναμη ευθύνης ! Βεβαίως ο λαός μας βλέπει,μας παρακολουθεί και να είστε σίγουρος πως θα σταθεί αμείλικτος τιμωρός στην υποκρισία και τον εμπαιγμό.
Κλείνοντας και το θέμα αυτό θα επικαλεσθώ λίγο Μπρέχτ,μεγάλος Γερμανός δραματουργός, σκηνοθέτης και ποιητής.
Τι αξίες ( Βολικές! « Ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος του Μπρεχτ δεν έχει ένα μονάχα χρώμα ,ούτε καν μια τάξη….), έχεις όταν καλύπτεις την αλήθεια ή δικαιολογείς την αλήθεια με δικαιολογίες κατ’επίφασιν σπουδαίες, ξεγελώντας πρώτα τον εαυτό σου και μετά τους άλλους!!!!!!

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ
Η ιδρυτική διακήρυξη-προγραμματικές θέσεις, επειδή διαπιστώνω ότι δεν το γνωρίζετε, είναι ένας πολιτικός ηθικός κώδικας που πρέπει να τηρεί όχι μόνον ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο ,αλλά ο κάθε πολίτης.Οι αρχές και οι αξίες δεν χρειάζονται υπογραφές. Ή τα έχεις Ή δεν τα έχεις!!!
Κύριε Δήμαρχε ,
Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι μακρυγορώ θα κλείσω λέγοντας τα εξής:
Θα επανέλθω περιμένοντας να καταλήξουν στο οριστικό σχήμα οι υπόγειες διαδρομές, η εξόφληση υποχρεώσεων (ρουσφέτια), τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, τα οποία εγώ τα έχω υποστεί όσο κανείς άλλος . Είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζετε αυτό ,γνωρίζετε για το απόλυτο εμπάργκο που κάποιοι που λένε ότι θέλουν να υπηρετούν την δημοκρατία -με τη στάση απλά τη φιμώνουν- έχουν βάλει στη φωνή μου,το πολιτικό bulling το οποίο υφίσταμαι συνειδητά από τα έμμεσα δικά σας γραφεία τύπου ,προφανώς και αντιλαμβάνεσθε τι υποννοώ.
Φυσικά και δεν πτοούμαι γιατί είμαι φανατικός οπαδός της ρήσης που λέει: « Ότι δεν σε σκοτώνει να σε δυναμώνει» .Αυτός είμαι εγώ κύριε δήμαρχε αγνός, ταπεινός και απόλυτα ανιδιοτελής. Ένας απλός δημότης του δήμου Μετεώρων που βαδίζει στη ζωή με απόλυτα θετική σκέψη.
Επανέρχομαι λέγοντας πως περιμένω να κλείσουν οι έμμεσοι ή άμεσοι πολιτικοί εκβιασμοί ,οι καραμπόλες και θα τα ξαναπούμε.
ΚΛΕΙΝΩ με μια επιγραμματική αναφορά στον Ισοκράτη,τον αρχαίο Έλληνα ρήτορα,ο οποίος σ’ένα απόφθεγμά του λέει: « ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙΣ ΠΙΟ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΣ ,ΓΙΑΤΙ Ο ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Κύριε Δήμαρχε δεχθείτε την δημόσια αντιπαράθεση κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εννοώ την διαλογική συζήτηση με τους υποψηφίους αρχηγούς των άλλων συνδυασμών στα τοπικά ραδιοφωνικά μέσα της πόλης της Καλ/κας. Αποδεχθείτε ένα ή δύο debate, oύτως ώστε οι συνδημότες μας να ενημερωθούν εκτενώς για τις θέσεις και τις προτάσεις ,αλλά και τις διαφορές μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων .Αυτό για μένα σας το λέω ειλικρινά θα αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη!
Σας ευχαριστώ ,γιατί γνωρίζω πως σας κούρασα, επαναλαμβάνω όμως πως σε καμιά περίπτωση δεν προσβάλλω απλά πρόσωπα ,αλλά κρίνω πολιτικά τις ενέργειες των ανθρώπων που ασχολούνται με την πολιτική και τον τρόπο λειτουργίας τους.
Και πάλι ευχαριστώ για την υπομονή που θα δέιξετε για να με διαβάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.