Τελευταίες Ειδήσεις

Δημοσκόπηση: Στο 9,2% η διαφορά χωρίς αναγωγή ανάμεσα σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ





Πρόωρες εκλογές «ψηφίζουν» οι Αγορές
Με διαφορά 9,2%, χωρίς αναγωγή, προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η ΜΕΤRON ANALYSIS, για λογαριασμό του ΒΗΜΑΤΟΣ της Κυριακής και αφορά τις ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η ΝΔ συγκεντρώνει το 27,1% έναντι 17,9% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ με 5,8%.
Στην τέταρτη θέση και με διαφορά από το ΚΙΝΑΛ, είναι η Χρυσή Αυγή με 5,3%, ενώ ακολουθούν ΚΚΕ με 4,8% και Οικολόγοι-Πράσινοι 2,3%.
Βάση της ίδια δημοσκόπησης, με πολύ χαμηλά ποσοστά εμφανίζονται τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής, καθώς το Ποτάμι συγκεντρώνει 1,5%, οι ΑΝΕΛ και οι ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ από 1,1%.
Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 11,6% ενώ «δεν θα ψηφίσω» απαντά το 7,6% και «άκυρο/λευκό» επιλέγει το 3,6%.
Στην εκτίμηση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές η ΝΔ έχει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα με 36,8% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,5% και ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 7,4%, ΚΚΕ με 6,2%, Ένωση Κεντρώων με 1,8%, Λαϊκη Ενότητα με 1,7%, Το Ποτάμι με 1,5%, οι ΑΝΕΛ με 1,4% και ΜεΡΑ 25 με 1,3% ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 6,3%.
Από τα στοιχεία της δημοσκόπησης είναι κάτι παραπάνω από εμφανής η εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα, ενώ εντύπωση προκακαλεί η σταθερή άνοδος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και η σταθεροποίηση του στην τρίτη θέση.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση έγινε πριν την εφιαλτική εβδομάδα που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, επικοινωνιακά, τόσο με τις άγριες αποδοκιμασίες στην Μακεδονία όσο και με την υπόθεση Λοϊζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.