Τελευταίες Ειδήσεις

Εκδήλωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας στο ΤΕΙ Θεσσαλίας για τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ της γνώσης και των επιχειρήσεων



Η παρουσίαση του Προγράμματος Gefyra (Greek Enterprises For Youth Reinforcement Acceleration) το οποίο έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου προσφοράς από τις επιχειρήσεις ποιοτικών θέσεων «προετοιμασίας για απασχόληση» σε 3 άξονες: μαθητεία (apprenticeship), πρακτική άσκηση (internship), επαγγελματική κατάρτιση (traineeship), πραγματοποιήθηκε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης στο Αμφιθέατρο «Κώστας Καραπούλιος» του ΤΕΙ Θεσσαλίας και η οποία διοργανώθηκε από την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας και το Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR HELLAS).
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ξεν. Σπηλιώτη, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Μαμούρης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών κ. Αχ. Νταβέλης, η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος κ. Ελένη Κολιοπούλου, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Τρικάλων κ.κ. Βασ. Γιαγιάκος, Λάρισας κ. Σωτ. Γιαννακόπουλος, Μαγνησίας κ. Αριστ. Μπασδάνης, Καρδίτσας κ. Γ. Ντενίσης.

Ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Αναστ. Λάππα, τόνισε χαρακτηριστικά. «Είμαστε σήμερα εδώ, το Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής ευθύνης και η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας μαζί με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα τους φορείς γνώσης στη Θεσσαλία, το ΤΕΙ, Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και με όλους τους επιχειρηματικούς φορείς, τα τέσσερα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας και τους δύο Συνδέσμους Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, για να βρούμε δρόμους συνεργασίας, για το ζητούμενο που είναι από τα μεγαλύτερα στη χώρα, δηλαδή τη σύνδεση των φορέων γνώσης στη χώρα.
Είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε αυτή τη «Γέφυρα» για να έχουμε καλύτερες ποιοτικές θέσεις εργασίας, έτσι ώστε να μπορέσουν τα παιδιά μας να βρουν δουλειά στο σήμερα και στο αύριο, να ανατρέψουμε το φαινόμενο του brain drain. Είμαστε εδώ για να στήσουμε συνεργασίες οι οποίες θα δημιουργήσουν αυτόν τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ της γνώσης και των επιχειρήσεων».
Η Μαρία Αλεξίου, πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σημείωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή που στη Θεσσαλία όλοι οι επιχειρηματικοί φορείς με την καθοδήγηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, ένα από τα πιο ενεργά μέλη του Ελληνικού Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τα πιο πρωτοπόρα, υλοποιούμε μαζί το πρόγραμμα «Γέφυρα» το οποίο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας σύζευξης των επαγγελματικών προσόντων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Άρα τόσο ο τομέας εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί όπως το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όσο και οι επιχειρηματικοί φορείς, είναι απαραίτητοι συντελεστές σε αυτή τη «Γέφυρα» για το χτίσιμο και την θεμελίωση μιας τέτοιας «Γέφυρας». Σίγουρα έχουμε το πλεονέκτημα να βρισκόμαστε σε μια περιοχή που τόσο η εκπαιδευτική κοινότητα όσο και οι επιχειρήσεις έχουν αντιληφθεί την ανάγκη αυτής της συνεργασίας αλλά και έχουν ήδη καλλιεργήσει μεταξύ τους και αυτό το πνεύμα το οποίο αποτελεί ίσως το μόνο ζητούμενο στην κατεύθυνση της εξέλιξης μιας οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης με άξονα την βιωσιμότητα και την ισότητα των ευκαιριών.
Γι’ αυτό σήμερα ήμαστε σε καθαρά πλεονεκτικό χώρο για να συζητήσουμε ποιοι είναι οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης, όχι για το 2020, αλλά για το 2030, όπως έχουν οριστεί από τον ΟΗΕ και όπως υλοποιούνται τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο μέσα από την συνεργασία και την σύμπραξη των κοινωνικών και οικονομικών φορέων της κάθε περιοχής».






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.