Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός εορτασμός στην ΙΜ Αγίων Θεοδώρων



Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας επ΄  ευκαιρία της εορτής των Αγίων Θεοδώρων.
Στις πέντε το απόγευμα στα προπύλαια του καθολικού της μονής έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και τον Μητροπολίτη Αυλώνος κ. Χριστόδουλο η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Μετεώρου και μεταφέρθηκε από τον Καθηγούμενό της-Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Νήφωνα.
Σημειώνεται ότι ο κ. Σεραφείμ εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του καθώς για Τρίτη συνεχή χρονιά η Τιμία Κάρα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου μεταφέρεται από τον Καθηγούμενο του Μ. Μετεώρου στην πανηγυρίσουσα Ιερά Μονή και αποτελεί μεγάλη ευλογία για όλους ανεξαιρέτως δίνοντας δύναμη για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζει ο καθένας και όλοι μαζί.

 Ακολούθως εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Αυλώνος κ. Χριστοδούλου με  αρτοκλασία και θείο κήρυγμα και στη συνέχεια τελέστηκε  η   Α΄ στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας  Θεοτόκου .


Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται το  Σάββατο 4 Μαρτίου
Α΄        Στις 5 το πρωί θα τελεστεί η πρώτη Θ. Λειτουργία .
Β΄        Στις 7. 30 Όρθρος, και πανηγυρική Θ. Λειτουργία, συλλειτουργούντων του οικείου ποιμενάρχου κ.κ. Σεραφείμ και του Σεβασμιωτάτου    Μητροπολίτου  Αυλώνος κ.κ. Χριστοδούλου,  ο οποίος και θα προσφέρει λόγο παρηγορίας και ενισχύσεως των πιστών
Γ’΄     Στις 5,00 μ.μ. θα ψαλεί ο  Εσπερινός του Σαββάτου με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, από τον Αρχιμ. π. Δομέτιο Ντελλή καθηγούμενο της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Μετεώρων.
Μεθαύριο    Κυριακή της Ορθοδοξίας
Α΄        Στις 7.30 το πρωί   ο Όρθρος και   Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου.  . Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας στο προαύλιο της Μονής θα γίνει η αρτοκλασία και θα διαβαστούν τα Κόλλυβα ( ύψωμα )  των Αγίων και Θείο κήρυγμα από τον Αρχιμ. π. Μακάριο  Ιακωβάκη, υπεύθυνο της Ι.Μ. Αγ. Νικολάου Σιαμάδων.

Β΄        Στις 5 00 το απόγευμα θα γίνει Κατανυκτικός Εσπερινός και κλείσιμο του τριημέρου.




















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.