Τελευταίες Ειδήσεις

Το «τσίκνησε» ο Δήμος Μουζακίου


Το πατροπαράδοτο έθιμο του τσικνίσματος τιμήθηκε δεόντως  φέτος από τον Δήμο Μουζακίου προσφέροντας μια ευχάριστη έκπληξη στους δημότες του μικρούς και μεγάλους χθες το πρωί.
Βοηθούντος και του καιρού όπως πληροφορούμαστε και με πρωτοβουλία της προέδρου του ΝΠ Αθλητισμός Πολιτισμός κ. Ρούσσα και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου κ. Πούπη, ο Δήμος Μουζακίου το «τσίκνισε» την Τσικνοπέμπτη σε κεντρικό δρόμο της πόλης.
Εκεί στήθηκαν υπαίθριες ψησταριές και στους εκατοντάδες δημότες που τίμησαν την εκδήλωση μοιράστηκαν σουβλάκια και άφθονο τοπικό κρασί.
Δυναμικό παρών έδωσαν και οι μικροί μαθητές των σχολείων που δεν έχασαν την ευκαιρία να στήσουν και το χορό.

«Ήταν μια εξαιρετική ηλιόλουστη μέρα και η ιδέα που είχαν οι κ. Ρούσσα και ο κ. Πούπης έτυχε της πολύ μεγάλης  αποδοχής από τους δημότες  μας δίνοντάς μας έτσι το έναυσμα να το καθιερώσουμε κάθε χρόνο το «τσίκνισμα» δίνοντας έτσι στους συμπολίτες μας τη χαρά και την ικανοποίηση να συμμετάσχουν σ’ ένα παραδοσιακό έθιμο των Απόκρεων» δήλωσε γεμάτος ικανοποίηση από την επιτυχία του εγχειρήματος ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός».
Οπότε θα έλεγε κανείς πως με απλές κινήσεις και φυσικά χωρίς τεράστιες σπατάλες μπορεί να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευχάριστο για τους πολίτες οι οποίοι έστω και για λίγο μπορούν να ξεφύγουν από τις σκοτούρες της καθημερινότητας και της κρίσης που έχουν επηρεάσει αρνητικά τη ζωή μας και ως εκ τούτου η κίνηση του Δήμου Μουζακίου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση…





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.