Τελευταίες Ειδήσεις

Ιδρύεται νέος αγροτικός συνεταιρισμός στην Καλαμπάκα



«Οδηγός» για την ίδρυση ενός νέου αγορτικού συνεταιρισμού στην περιοχή ήταν η ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Καλαμπάκα.
Ειδικότερα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παπαναστασίου και της «ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ» συγκεντρώθηκαν παραγωγοί της περιοχής οι οποίοι και ενημερώθηκαν σχετικά από τον κ. Μπλιάτσιο, πρόεδρο της Εταιρείας και Διευθύνοντα  Σύμβουλο αυτής σχετικά με την σύσταση ομάδας παραγωγών.
Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Παπαναστασίου που καλωσόρισε τους παραβρισκόμενος τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας και προόδου στον τομέα αυτό και ευχαρίστησε τον κ. Μπλιάτσιο για την ανταπόκριση να παραστεί και να μιλήσει σχετικά.
 Ακολούθως ο κ. Μπλιάτσιος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στο νέο καθεστώς που εισήγαγε ο νόμος 4384/2016 αναφορικά με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τις Ομάδες Παραγωγών, εξηγώντας το καθεστώς καθενός από τα αυτά, τις προϋποθέσεις ιδρύσεώς τους, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα όσων συμμετέχουν σε αυτές τις ομάδες συνεταιρισμού, αλλά και τι αλλάζει, σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς, στις μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου.
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Μπλιάτσιου έγιναν ερωτήσεις από τους παραγωγούς σχετικά με όλα τα ζητήματα που αφορούν τη δημιουργία και λειτουργία ομάδας παραγωγών , όσο και σε σχέση με άλλα θέματα του αγροτικού κόσμου που ταλανίζουν τον κλάδο αλλά και για το νέο ασφαλιστικό.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.