Τελευταίες Ειδήσεις

Ψήφισμα συμπαράστασης των αγροτών από το ΔΣ Καλαμπάκας-Απολογισμός αποχιονισμού και συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής


Στο πλευρό των αγροτών του νομού και της χώρας γενικότερα τάσσεται το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας με ψήφισμά του που εκδόθηκε στην συνεδρίαση του  το βράδυ της Τρίτης.
Ειδικότερα το σώμα μετά από σχετική πρόταση του κ. Κεραμίδα υιοθέτησε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης ενώ κατά την συνεδρίαση έγινε και απολογισμός της πρόσφατης κακοκαιρίας και αντιμετώπισής της από πλευράς της Δημοτικής Αρχής και όπως είπε ο Δήμαρχος κ. Σινάνης το πρώτο κύμα του χιονιά αντιμετωπίστηκε πλήρως ενώ το δεύτερο που το χιόνι ήταν βαρύ δυσκόλεψε το έργο της Δημοτικής Αρχής και προκάλεσε προβλήματα στον αποχιονιοσμό και την ηλεκτροδότηση.

Στην όλη προσπάθεια συμμετείχαν και ιδιωτικά μηχανήματα με απευθείας αναθέσεις ενώ το συνολικό κόστος ξεπέρασε τις 100 χιλιάδες ευρώ και ήδη υπεβλήθη αίτημα αρμοδίως για οικονομική ενίσχυση.
Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε και το θέμα των λυμάτων της Κορομηλιάς μετά από παρέμβαση του κ. Σακελλαρίου με τον Δήμαρχο να κάνει ενημέρωση σχετικά με κυρώσεις επισημαίνοντας ότι κάποιοι από την Αθήνα δεν γνωρίζουν που βρίσκεται η Κορομηλιά και εάν είναι εφικτή η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου.
Πέραν αυτών το σώμα ενέκρινε την συγκρότηση διαπαραταξιακής για συντονισμό και αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων μετά από πρόταση της κ. Χαρτοπούλου αλλά και τις παρεμβάσεις αναβάθμισης της πλατείας Δημουλά και όπως είπε ο Δήμαρχος θα γίνουν και καλωπιστικές παρεμβάσεις στο Δήμο με διάφορα φυτά.
Στη συνεδρίαση του οργάνου συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για μια σειρά θεμάτων που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη όπως:
• Αίτηση Δήμου Καλαμπάκας προς το Δασαρχείο για παραχώρηση 2 οικοπέδων για δημιουργία παρκινγκ.
• Ανανέωση χρονικής διάρκειας μίσθωσης Σ/Β κινητής τηλεφωνίας KOROMILIX
• Αίτηση του Γκέκα Κων/νου (κατασκευή κρασπέδων)
• Αίτηση της ΡΟΙΚΟΣ Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε. για χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης της μελέτης «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Καλαμπάκας
• Ανακοίνωση μελέτης περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του τμήματος Καλαμπάκα-Εγνατία του οδικού άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε65)
• Προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ ανταποδοτικού χαρακτήρα
• Αίτηση της ΕΑΣ Καλαμπάκας Μετέωρα
• Έγκριση δαπάνης για ΚΑΠΗ - ΝΑΙ
• Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Καλαμπάκας έτους 2017

• Έγκριση δαπανών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων του Δήμου (περίοδος Απόκρεων) ύψους 15.000 ευρώ.


• Αίτηση του Μορφωτικού Συλλόγου Ξηρόκαμπου
.Αίτηση π. προέδρουκ. Τσεκούρα  Βλαχάβας για αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων.











Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.