Τελευταίες Ειδήσεις

30 χρόνια ζωής για τον χορευτικό όμιλο «Μετέωρα»


Επετειακό χαρακτήρα είχε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Χορευτικού Ομίλου «Μετέωρα» Καλαμπάκας καθώς φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής από της ιδρύσεως του.
Έτσι το μεσημέρι της Κυριακής με ιδιαίτερα ικανοποιητική συμμετοχή παλιά και νέα μέλη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν δυναμικό παρόν στο εστιατόριο «ΠΟΛΥΖΟΣ» για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας και συνάμα να διασκεδάσουν με τον δικό τους παραδοσιακό τρόπο και τη συνοδεία δημοτικής ορχήστρας.
Την επετειακή εκδήλωση προλόγισε ο χοροδιδάσκαλος Γιάννης Δήμας ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους παριστάμενους ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα παλιά μέλη του ομίλου και πρωτεργάτες όπως είπε της ίδρυσης  και λειτουργίας του.
Αναφέρθηκε σε μια σειρά δραστηριοτήτων του ομίλου μέσω των οποίων υπήρξε τεράστια προβολή της Καλαμπάκας και της ευρύτερης περιοχής τόσο εντός Ελλάδας όσον και στο εξωτερικό επισημαίνοντας πως το χορευτικό αποτελεί ένα άξιο και σημαντικό πρεσβευτή της τοπικής παράδοσης και του πολιτισμού.
Κάλεσε στη συνέχεια στο βήμα τον κ. Χρήστο Θεοχάρη εμπνευστή και πρόδρομο δημιουργίας του ομίλου ο οποίος αναφέρθηκε στα ονόματα εκείνων που πρωτοξεκίνησαν την όλη προσπάθεια η οποία συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια δράσης και προσφοράς ενώ τον πλαισίωσαν συμβολικά τα παλαιότερα μέλη κ.κ. Καϊκης, Ντάπα και Χριστουγιαννούλα.
Ακολούθησε χαιρετισμός της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Δρούγκα και η κοπή της πίτας και το παραδοσιακό γλέντι που ανέβασε το κέφι στα ύψη.











Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.