Τελευταίες Ειδήσεις

Μάχη με τα χιόνια για τους αναμεταδότες της Κορομηλιάς


Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται για τον καθαρισμό του δρόμου προς Κορομηλιά προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις στους αναμεταδότες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και της ΕΛΑΣ.
Ειδικότερα από το πρωί της Δευτέρας με εντολή της Δημοτικής Αρχής μηχανήματα εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος ώστε να μπορέσουν οχήματα του εργολάβου της ΔΕΗ να προσεγγίζουν στα δυο σημεία όπου έχουν σπάσει κολώνες και αν αρχίσουν εργασίες αποκατάστασης των βλαβών.

Αποτέλεσμα αυτής τη ζημιάς ήταν η διακοπή ηλεκτροδότησης των αναμεταδοτών και ως εκ τούτου η διακοπή εκπομπής σήματος με  ότι αυτό συνεπάγεται για ολόκληρη την περιοχή η οποία πλέον βλέπει τηλεόραση είτε μέσω συνδρομητικών καναλιών είτε μιας μικρής παρέμβασης που έγινε από την Αγία Παρασκευή για να βλέπουν μόνο τέσσερα κανάλια μέχρι η βλάβη να αποκατασταθεί.
Τα μηχανήματα-ένας μεγάλος φορτωτής και ένα τρακτέρ-κατάφεραν με μεγάλη δυσκολία να φθάσουν μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας στο σημείο όπου έσπασαν οι κολώνες ηλεκτροδότησης αλλά το χιόνι είναι πάρα πολύ και το ύψος του αγγίζει το ένα μέτρο και παραπάνω σε ορισμένα σημεία.
Αυτό σε συνδυασμό με την νέα χιονόπτωση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια προσέγγισης και όπως πληροφορούμαστε μετά και την προσπάθεια αποχιονισμού της Τρίτης κρίθηκε σκόπιμο να πραγματοποιηθεί αυτοψία από τον Δήμαρχο κ. Σινάνη, τον προϊστάμενο της ΔΕΗ κ. Δήμου και τον εργολάβο.
Πράγματι με τετρακίνητο όχημα του Δήμου έφθασαν στην περιοχή και διαπιστώθηκε ότι το χιόνι είναι πάρα πολύ και όπως δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Δήμου θα ακολουθήσει σύσκεψη για να αποφασιστεί τι ακριβώς θα γίνει για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην Κορομηλιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.